Fantasyfutis alkeet – Valitse oikeat pelaajat

fantasyfutis logo

Ensimmäinen asia mikä fantasyfutis-pelaajien valinnassa kannattaa huomioida, on sivuston pisteytys. Maaleista ja syötöistä saa tietenkin eniten pisteitä, mutta hyökkääjien maaleista saa paljon vähemmän pisteitä kuin puolustajien. Maalivahtien torjunnoista ja nollapelistä saa myös loistavia pistepotteja, joten puolustuspeliin nojaavien joukkueiden pelaajavalinnat eivät ole ollenkaan huonoja vaihtoehtoja fantasyfutis -joukkueen kokoonpanoon.

Siirry pelaamaan

Valitse pelaajia tarpeittesi mukaan

Fanteamissa voit valita erilaisia tapoja pelata. Mikäli haluat kerätä pisteitä maalien avulla, älä valitse pelkästään hyviä hyökkääjiä. Valitse sellaisten joukkueiden pelaajia, jotka pelaavat hyökkäävää jalkapalloa. Mikäli haluat sen sijaan menestyä puolustuspisteillä, ei kannata välttämättä valita ylikalliita huippujoukkueiden puolustajia. Useat huippujoukkueet pelaavat todella hyökkäävää jalkapalloa, jonka seurauksena puolustajien ja maalivahtien pisteet saattavat jäädä usein mataliksi.

Maalivahtia valitessa on järkevää valita hyvin puolustavan altavastaajan maalivahti, jonka saat todennäköisesti huomattavasti huippujoukkueen maalivahtia halvemmalla. Huonomman joukkueen maalivahdille tulee myös suurella todennäköisyydellä enemmän torjuntoja = enemmän pisteitä!

Altavastaajien pelaajilla parempi hinta-laatusuhde

Kuten normaali vedonlyönti, on myös Fantasyfutis mustien hevosten kultakaivos. Onkin äärimmäisen suositeltavaa yrittää etsiä jokaiselta kierrokselta potentiaalinen yllättäjäjoukkue, joka pystyy kaatamaan ottelun selkeän ennakkosuosikin. Altavastaajajoukkueen pelaajat ovat pääsääntöisesti halvempia, joten saat niiden avulla paremman arvon hintaan nähden.

Altavastaajajoukkueiden pelaajissa on lisäetuna se tosiasia, että niitä on valinnut takuulla huomattavasti harvempi pelaaja. Tämä tarkoittaa tietenkin sinun joukkueellesi hyvää, sillä Fanteamissa pelataan aina muita pelaajia vastaan.

Varmista, että pelaajasi todella on avauskokoonpanossa

Mikään ei ole yhtä ärsyttävää, kuin luoda unelmiesi joukkue turnauskierrokselle, ja huomata ottelun alkaessa, että osa pelaajista ei ole avauskokoonpanossa. Loukkaantumisia voi sattua jopa lämmittelyharjoituksissa, joten ottelun kokoonpanot kannattaa varmistaa vielä juuri ennen ottelun alkamista. Lyö joukkueesi lukkoon mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa, jotta vältyt ikäviltä uutisilta!

Siirry pelaamaan

Fanteam pisteytys

Kenties koko pelin tärkein huomioitava osa-alue on pelaajien pisteytys. Kun pohdit ennen jokaista turnausta, mitä suorituksia ottelussa todennäköisesti nähdään, voit moninkertaistaa voittomahdollisuutesi. Alla näet vielä kaikki Fanteamin pisteytysperusteet.

Pelaajan peliaika 1-59 minuuttia = 1 piste

Pelaajan peliaika 60 minuuttia tai enemmän = 2 pistettä

Puolustajan tai maalivahdin tekemä maali = 6 pistettä

Keskikenttäpelaajan maali = 5 pistettä

Hyökkääjän maali = 5 pistettä

Syöttöpiste = 3 pistettä

Nollapeli puolustaja tai maalivahti = 4 pistettä (vähintään 60 minuuttia peliaikaa)

Nollapeli keskikenttäpelaaja = 1 piste

Keltainen kortti = -1 piste

Punainen kortti = -3 pistettä

Maalivahdin torjunta = 1 piste jokaisesta 3 torjutusta laukauksesta

Maalivahti torjuu rankkarin = +5 pistettä

Pelaaja missaa rankkarin = -2 pistettä

Puolustajan tai maalivahdin jokaisesta kahdesta päästetystä maalista = -1 piste

Oma maali = -2 pistettä

Bonuspisteet 3 tähden pelaaja = +3 pistettä

Bonuspisteet 2 tähden pelaaja = +2 pistettä

Bonuspisteet 1 tähden pelaaja = +1 pistettä

Kapteeni = Tuplapisteet

Siirry pelaamaan

mm
Joni
Yli 10 vuoden kokemus urheiluvedonlyönnistä ja netin rahapeleistä. Työskennellyt myös rahapelialan yrityksissä ulkomailla. Suosii underdogeja ja pelaa ainoastaan matalan riskin single-vetoja.

Vastaa