Olet tässä
Koti > Jääkiekon MM 2018

Jääkiekon MM-kisat 2018 käydään 4. – 20. toukokuuta Tanskassa. Kisakaupunkeina toimivat Kööpenhamina ja Herning.

Tältä sivulta löydät MM-kisojen otteluohjelman, lohkojaon sekä Suomen joukkueen MM-kisoihin. Lisäksi tarjoamme sinulle MM-kisojen veikkausvihjeet ja peli-ideoita voittajavetoon.

redbet_ilmaisvedot

MM-kisojen otteluohjelma ja lohkojako

Suomi aloittaa MM-kisaurakkansa kisojen toisena päivänä 5. toukokuuta ottelulla Etelä-Koreaa vastaan. Ottelu käynnistyy Suomen aikaan kello 17:15.

Suomen ottelut jääkiekon MM-kisoissa

Suomi vs Etelä-Korea – Lauantai 5.5. kello 17:15
Latvia vs Suomi – Sunnuntai 6.5. kello 21:15
Suomi vs Norja – – Tiistai 8.5. kello 21:15
Suomi vs Tanska – Keskiviikko 9.5. kello 21:15
Kanada vs Suomi – Lauantai 12.5. kello 21:15
Saksa vs Suomi – Sunnuntai 13.5. kello 21:15
Suomi vs USA – Tiistai 15.5. kello 13:15

Lohkojako:

MM-kisoissa pelataan tänäkin vuonna kahden lohkon systeemillä. Molempien lohkojen 4 parasta joukkuetta etenee puolivälieriin. Suomi pelaa kisojen B-lohkossa yhdessä isäntämaa Tanskan kanssa. Lohkon muut joukkueet ovat Etelä-Korea, Latvia, Norja, Kanada, Saksa ja USA.

A-lohko – Kööpenhamina

Venäjä
Ruotsi
Tsekki
Sveitsi
Slovakia
Valko-Venäjä
Ranska
Itävalta

B-lohko – Herning

Kanada
USA
Suomi
Saksa
Tanska
Norja
Latvia
Etelä-Korea

Pudotuspelit ja mitaliottelut

Pudotuspelit ja mitaliottelut pelataan alkulohkojen tapaan kahdessa kisakaupungissa.

Puolivälierät

Torstai, 17. toukokuuta:

klo 17.15: A1 vs B4
klo 17.15: B2 vs A3
klo 21.15: A2 vs B3
klo 21.15: B1 vs B4

Välierät

Puolivälierien voittajat selviävät välieriin.

Lauantai, 19. toukokuuta:
klo 16:15: x vs x
klo 20:15: x vs x

Pronssiottelu

Välierän häviävät joukkueet kohtaavat pronssiottelussa

Sunnuntai, 20. toukokuuta:

klo 17:15: x vs x

Finaali

Välierien voittajat pääsevät tavoittelemaan himoittua MM-kultaa loppuotteluun.

Sunnuntai, 20. toukokuuta: 

klo 21:45: x vs x

 

Suomen joukkue MM-kisoihin

Suomen MM-joukkue julkaistaan tällä sivulla heti, kun Lauri Marjamäki valmennustiimeineen on julkaissut joukkueen.

Koska NHL-pelaajat eivät olleet mukana vuoden 2018 olympialaisissa – odotetaan MM-kisoihin tavallista vahvempaa joukkuetta. Paljon on kuitenkin kiinni siitä, mitkä joukkueet lopulta menevät NHL:n pudotuspeleihin.

Suomen joukkue tulee todennäköisesti rakentumaan saman rungon ympärille kuin olympialaisissa.

MM-kisojen vedonlyönti

otteluennakot.com tarjoaa sinulle päivittäisiä pitkävetovihjeitä koko MM-kisaurakan ajan. Veikkausvihjeet ovatkin oivallinen tapa saada lisäjännitystä tähän jokakeväiseen kiekkojuhlaan, ja me pyrimme poimimaan MM-kisojen mielenkiintoisimmat pelikohteet päivittäin. Uskomme, että Jääkiekon MM 2018 kisaurakka tulee olemaan ikimuistoinen myös vedonlyönnin näkökulmasta.

Parhaat vedonlyöntitoimistot 2022 - Top 22

YhtiöYhteenvetoBonusPelaamaan
Uunituore vedonlyöntialusta suomalaisille2x10€ ilmaisvedot vedonlyöntiinPelaa nyt Lue arvostelu
Paras sivusto mobiilivetoihinTalleta 20€ saat 60€ pelirahaaPelaa nytLue arvostelu
100% jopa 200 € bonus + 100 ilmaispyöräytystä200€ bonusrahaa vedolyöntiinPelaa nyt Lue arvostelu
Erikoistunut E-sportsiin ja urheiluvedonlyöntiin100€ bonusPelaa nyt Lue arvostelu
Markkinoiden parhaat kertoimet
Todella korkeat panosrajat
Ei talletusbonuksiaPelaa nyt Lue arvostelu
Parhaat kertoimet ja palautusprosentti peräti 98%!Ei kuluja vedoistaPelaa nyt Lue arvostelu
Cashback-palautuksia 1000€ asti joka viikko120€ ensitalletusbonusPelaa nyt Lue arvostelu
Erinomainen mobiilivedonlyönti ja livealusta999 ilmaiskierrostaPelaa nyt Lue arvostelu
Vuoden 2017 uutuus100 € bonusPelaa nyt Lue arvostelu

Jääkiekon MM-kisojen voittajaveto

MM-jääkiekon voittajaveto on yksi suosituimmista vedonlyönnin muodoista. Voittajaveto on muutoinkin suomalaisten mieleen, mutta MM-kisojen mestarin veikkaaminen on suorastaan kiekkofanien rutiini huhti-toukokuussa. MM-kisojen ennakkosuosikit ovat vanhat tutut Kanada ja Venäjä, jotka keikkuvat luonnollisesti vedonlyöntiyhtiöiden kertoimissa korkeimmilla.

Kanadan ja Venäjä jälkeen todennäköisimpiä voittajia ovat Ruotsi ja Suomi, jotka ovat voittajavedon kertoimissa lähes rinta rinnan. World Cupissa Suomen tie katkesi jo alkulohkoon, kun taas Ruotsi putosi välierävaiheessa häviten Team Euroopalle. Sekä Suomella että Ruotsilla jäi siis paljon hampaankoloon syksyn turnauksesta, mutta joukkueiden mestaruus vaatisi jo selkeästi ylirajoilla pelaamista. Niin vahvoja tulevat Kanadan ja Venäjän joukkueet olemaan tänäkin keväänä.

Ruotsi on jäänyt kaksissa edelliskisoissa ilman mitalia, ja maa hakeekin World Cupissa vetovastuun ottaneen Rikard Grönborgin johdolla takaisin paluuta mitalikantaan. Vedonlyöntisivusto Unibet tarjoaa Ruotsin sijoittumiselle 1-3 parhaan joukkoon 1,65 kertoimen, joka tuntuukin oivalliselta vedolta Ruotsin historian tuntien. Ruotsi on ollut 2000-luvulla mitaleilla peräti 10 kertaa – eniten kaikista maista.

MM-kisojen mestariksi ennakoimme vähemmän yllättäen Kanadaa, jonka mestaruusvedolle saa tällä hetkellä hivenen sivustosta riippuen n. 2,80 kertoimen. Kanada voittaa ylivertaisella pelaajamateriaalillaan arvioidemme mukaan turnauksen vähintään kerran kahdesta, joten 2,80 kertoimella tarjottava voittajaveto kelpaa pelikupongille vallan mainiosti.

Kanada voittaa maailmanmestaruuden – 2,85 Unibet
Ruotsi sijoittuu 3 parhaan joukkoon – 1,65 Unibet

Lyö veto Unibetilla

Jääkiekon MM tulokset

Jääkiekon MM-tulokset löydät kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sivuilta, johon päivitetään kisa-aiheista materiaalia läpi turnauksen. IIHF:n sivuilta näet myös lohkotilanteet sekä tulevat ottelut, joten pysyt kartalla läpi kisaurakan ajan.

MM-kisojen tilastot

Jääkiekon MM-kisojen tilastot ovat yksi seuratuimmista yksityiskohdista, sillä etenkin pistepörssin voitosta käytäneen tänäkin keväänä joka kamppailu. Kansainvälisen jääkiekkoliiton sivuilta näet niin pistepörssin, maalipörssin kuin muutkin mielenkiintoiset tilastot.

Suomen sisäistä pistepörssiä suosittelemme seuraamaan vaikkapa Ylen teksti-tv:n kautta, jonne päivitetään myös muita MM-kisoihin liittyviä tilastoyksityiskohtia jokaisena kisapäivänä.

Miksi MM-kisat ovat niin suosittu tapahtuma Suomessa?

Jääkiekon MM-kisojen suosio on ollut Suomessa vankkumatonta vuosikymmenten ajan. Vaikka suomalaisia pidetään usein hivenen varautuneena kansakuntana, niin jääkiekon MM-kisat tuntuu aiheuttavan tunteita lähestulkoon jokaisen suomalaisen sydämissä. Kisaotteluiden seuraaminen porukalla on todella yhteenhitsaava kokemus, sillä kukapa suomalainen kannattaisi ottelussa muuta kuin Suomea?

Yhteishengen ohella ei sovi unohtaa Suomen historiaa altavastaajana, joka on lähtenyt jo 1900-luvun sotahistoriasta. Näinpä esimerkiksi ottelut rajanaapureita Ruotsia ja Venäjää vastaan ovat poikkeuksellisen kuumia, kun panoksena on yksittäisen MM-kisaottelun ohella myös kunnia ja ylpeys.

Jääkiekkoa voidaan pitää vankoin perustein Suomen kansallislajina, vaikka virallisesti tämä titteli taitaakin kuulua pesäpallolle. Jääkiekko on kuitenkin se laji, jossa Suomi on pystynyt tuottamaan kansainvälisen tason huippupelaajia ja menestymään kansainvälisissä turnauksissa. Vaikka Suomen pelaajatuotanto ei yllä tänäkään päivänä lajin suurmaiden Kanadan, Venäjän ja Ruotsin tasolle – on Suomi kuronut eroa umpeen viimeisten vuosien aikana. Tästä osoituksena esimerkiksi Suomen kaksi voitettua Nuorten MM-kultaa viimeisen 4 vuoden aikana.

Vaikka MM-kisoissa ei ole World Cupin tapaan kaikkien maiden parhaita pelaajia paikalla, niin MM-kisat tuntuvat kiinnostavan suomalaisia jopa World Cupia ja Olympiakiekkoa enemmän. Tämä johtunee osaltaan myös siitä, että MM-kisoissa Suomella on luonnollisesti realistisemmat menestysmahdollisuudet, kun huippumaat eivät saa kovinkaan usein ykkösmiehistöään kisoihin.

Yhteenvetona todettakoon, että MM-jääkiekko 2018 on jälleen se aika vuodesta, kun suomalaiset puhaltavat yhteen hiileen yhteisen unelman perässä!

Suomen maailmanmestaruus 2018 – torilla tavataan?

Lumien sulamisen ohella yksi varmoista kevään merkeistä on kahvipöytäkeskusteluiden alkaminen jääkiekon MM-kisojen ympärillä. Suomen maailmanmestaruus vuonna 2011 on edelleen tuoreessa muistissa, ja jokaisella vähänkin jääkiekkoa seuraavalla suomalaisella tuntuu olevan mielipide Suomen mahdollisuuksista kevään MM-kisoissa.

Suomen maailmanmestaruus lienee suurin yksittäinen tapahtuma, joka liikuttaa koko kansakuntaa. Ei olekaan siis ihme, että Suomen kahta aiempaa maailmanmestaruutta on keräännytty juhlimaan toreille ympäri Suomen.

maailmanmestaruus 2011
Juhlitaanko Suomessa jälleen sankoin väkijoukoin maailmanmestaruutta?

Suomen maailmanmestaruus vuoden 2018 MM-kisoissa tuntuu vielä kaukaiselta haaveelta, mutta mahdolliselta sellaiselta. Leijonat eivät lukeudu tänäkään vuonna suurimpiin ennakkosuosikkeihin, mutta yhteinen viisikkopelaaminen voi viedä Suomen tänäkin keväänä mitalipeleihin asti. Maailmanmestaruuteen Suomelta vaaditaan sitten jo potentiaalin ylärajoilla pelaamista, sillä etenkin Kanadan ja Venäjän joukkueet ovat tänäkin keväänä pelottavan vahvoja.

Joukkuepelaamisen ohella Suomi tarvitsee jälleen selkeän ykkösmaalivahdin, joka pystyy kantamaan harteillaan isoa painelastia, jonka etenkin kisojen isot maat lyövät Suomen maalille. Tällä hetkellä ykkösvahdin roolia kaavaillaan Pietarin SKA:n Mikko Koskiselle, joka saanee kirittäjän Pohjois-Amerikasta. NHL:stä voisi olla vapautumassa ainakin yksi Dallas Starsin suomalaismaalivahdeista kun sekä Kari Lehtosen että Antti Niemen kausi on päättymässä runkosarjaan.

Lauri Marjamäki ei ole vielä vakuuttanut maajoukkueen peräsimessä, sillä otteet World Cupissa ja Euro Hockey Tourilla ovat olleet varsin kehnoja. Marjamäki tunnetaan kuitenkin pitkäjänteisenä pelaajien ja pelitavan kehittäjänä, jonka opit alkavat usein puremaan vasta useamman vuoden aikajänteellä. Onkin mielenkiintoista seurata, kuinka nuoremman koulukunnan Marjamäki pärjää kevään MM-kisoissa, joissa koko Suomen kansa ei odota tänäkään keväänä ei sen enempää eikä vähempää, kuin maailmanmestaruutta.

Suomi on voittanut historiansa aikana maailmanmestaruuden kahdesti, ja mitaleilla Suomi on ollut 2000-luvulla 8 kertaa. Viime keväänä Kari Jalonen luotsasi Suomen aina MM-finaaliin saakka, mutta tänä vuonna kilpailu finaalipaikoista lienee vielä viime vuottakin kovempaa.

MM-jääkiekko kerää jälleen miljoonayleisön

MM-jääkiekko on todellista hengenruokaa suomalaiselle kiekkoväelle. Suomessa jääkiekon MM-kisojen TV-lähetykset keräävät parhaimmillaan jopa miljoonayleisön, joka on pienen maamme mittapuulla varsin merkittävä luku. Suosituimpia lähetyksiä ovat tietenkin Suomen pelit, mutta myös mitaliottelut keräävät valtavan TV-yleisön, vaikka Suomi ei mitalipeleissä mukana olisikaan.

Ovatpa MM-kisat nostaneet suosiotaan viime vuosina myös muissa maissa. Tästä osoituksena kisat järjestetään tänä keväänä Saksan ja Ranskan yhteiskisoina, joita pidetäänkin nousevina kiekkomaina. Suurta menestystä kisaisännille lienee turha povata, mutta maiden kiekkopomot odottavat tästä huolimatta korkeita yleisömääriä kisaotteluihin.

Jääkiekon MM-kisojen yleisöennätystä tuskin sentään rikotaan tänä keväänä, sillä vuoden 2015 Tsekin MM-kisoja seurasi paikan päällä peräti 741 700 katsojaa.

IIHF – MM-kisojen virallinen järjestäjä

Jääkiekon MM-kisat järjestää kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF, joka perustettiin jo vuonna 1908. IIHF:n puheenjohtaja toimii edelleen hivenen kiistanalaisena henkilönä pidetty veitsiläinen Rene Fasel. Suomalaisilla lienee varsin hyvin muistissa 2014 Valko-Venäjällä järjestetyt MM-kisat, jossa Suomi hävisi tuomarifarssin jälkeen finaalissa Venäjälle.

Ottelun päättyessä Fasel nähtiin onnittelemassa katsomossa Oļegs Znaroksia, joka oli finaaliottelussa toimitsijakiellossa. Znaroks nähtiin jäällä myös Venäjän kultajuhlissa, joka herätti varsin vahvoja tunteita suomalaisten penkkiurheilijoiden keskuudessa. Villeimmissä fantasioissa luotiin jopa IIHF:n ja Venäjän valtionjohdon välisiä lahjusepäilyjä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton nokkahenkilö Fasel onkin suomalaisten silmissä ”varsin” ristiriitainen hahmo.

Kisojen seuraaminen

MM-kisojen seuraaminen on yksi suomalaisten kestoperinteistä. Jokainen Suomen peli pitää katsoa mieluiten alusta loppuun, sillä koskaan ei tiedä milloin joku kysyy lähikuppilassa tai työpaikan kahvilassa edellisen illan MM-kisaottelusta. MM-kisojen seuraaminen onnistuu television tai internetin välityksellä tai jopa paikan päältä, mikäli haluat nauttia aidosta kisatunnelmasta. Seuraavassa kerromme, miten voit seurata jääkiekon MM-kisoja.

Jääkiekon MM 2018 televisiointi

Suomessa jääkiekon MM-kisojen televisioinnin järjestää MTV3. MM-kisojen televisio-oikeudet menevät uudelleen jakoon kevään MM-kisojen jälkeen, joten nähtäväksi jää ovatko kisat jatkossa kokonaan maksu- vai ilmaiskanavilla. Ainakin YLE on ollut kiinnostunut ottamaan kisat takaisin urheiluvalikoimaan, mutta TV-oikeuksien hinta on noussut vuosi vuodelta, joten maksukanavien valta saattaa pitää myös tulevaisuudessa.

Suomen ottelut televisioidaan ilmaiseksi MT3-kanavalla, tosin ainakin aiempina vuosina Suomen otteluita on selostanut ilmaiskanavien puolella Mika Saukkonen. Maksukanavan puolella otteluita selostaa sinivalkoinen ääni Antero Mertaranta, joka on toiminut suomalaisten tunteiden tulkkina jo vuosikymmenten ajan.

TV:n ohella voit seurata otteluita MTV3:n nettipalvelun Katsomon kautta. Katsomo-palvelulla näet kisojen jokaisen ottelun sekä muuta ekstramateriaalia, kuten kisauutisia, pelaajahaastatteluita ja pidemmät alkustudiot.

MM-kisoja voit seurata siis myös ilmaiseksi, mutta todelliseen kisatunnelmaan pääsee paremmin mukaan maksukanavien välityksellä. Tällöin saat myös takuulla nauttia Antero Mertarannan tulikivenkatkuisista selostuksista, jotka sopivat etenkin fanaattisimmille leijonakannattajille.

Jääkiekon MM 2018 liput

Jääkiekon MM-kisojen lipunmyynti on alkanut vilkkaana netissä. Loppuottelun liput saattavat olla jo tiukassa, mutta muihin pudotuspeliotteluihin sekä lohkovaiheen otteluihin on vielä lippuja saatavilla. Mikäli haluat lippuja välierävaiheeseen tai loppuotteluun, niin suosittelemme sinua toimimaan nopeasti. Suomen peleihin lippuja on tarjolla vielä runsaasti.

Voit varata liput esimerkiksi Viagogon kautta, joka on suomenkielinen urheilutapahtumiin erikoistunut lipunmyyntipalvelu.

MM-kisamatkat

Fanaattisimmat fanit lähtevät seuramaan MM-kisoja joka vuosi myös paikan päälle – maasta riippumatta. Tänäkin vuonna tuhannet leijonafanit suuntaavat seuraamaan MM-kisoja Tanskaan, jossa ovat kohdallaan sekä kisatunnelma että ruoka- ja juomapuoli.

Jääkiekon MM 2018 matkapaketteja Suomessa myy mm. Event-travel.fi, josta löydät matkapaketteja sekä Kööpenhaminan että Herningin otteluihin. Jääkiekko, kuten moni muukin urheilulaji onkin parasta nimenomaan paikan päällä.

MM-kisojen vedonlyöntiin saat isomman pelikassan hyödyntämällä netin veikkausbonukset.

Top