Olet tässä
Koti > Koripallo vedonlyönnissä

Koripallo_kori

Koripallo on yksi maailman suosituimmista pallopeleistä, ja se on levittäytynyt melko tasaisesti kaikille maanosille. Pelin juuret ovat Pohjois-Amerikassa, ja yhä tänä päivänä suurimmasta suosiosta se nauttii Yhdysvalloissa.

Suomessa koripallon sanomaa ovat vieneet eteenpäin hyvillä otteillaan etenkin Suomen koripallomaajoukkue, eli tuttavallisemmin susijengi. Toinen merkittävä tekijä suosion kasvussa on ollut Lauri Markkanen, ja hänen menestys niin Yhdysvaltain yliopistokentillä kuin jättisarja NBA:ssa.

Koripallon kiinnostuksen kasvu Suomessa on näkynyt myös vedonlyöntimarkkinoilla. Koripallosta lyödään yhä enemmän vetoa, ja kohdevalikoimat ovat kasvaneet niin kotimaan markkinoilla kuin kansainvälisestikin. Etenkin susijengin pelit ja Lauri Markkasen pelit vetävät vedonlyöntikansaa puoleensa.

Parhaat liigat

Suomalaisittain kiinnostavimmat sarjat ovat amerikkalaisliiga NBA, Euroliiga sekä tietenkin kotimainen Korisliiga. Koripallo-donkki

NBA vetoaa ainakin highlight-videoiden ystäville. Maailman parhaiden pelaajien taistelutantereella yksilötaito on huipussaan, ja toinen toistaan maagisemmat suoritukset vetoavat suureen määrään ihmisiä. NBA-pelejä seuratessa on mielenkiintoista nähdä myös jo tässä vaiheessa uraansa loistavan Lauri Markkasen otteita ja urakehitystä. Nouseeko Markkanen kirkkaimpien tähtien joukkoon ja esimerkiksi All Stars -viisikkoon omassa konferenssissaan?

Euroliigassa joukkuepeli on huikealla tasolla, ja taktisen koripallon ystävät pääsevät seuraamaan huippueurooppalaisjengien taistoja. Myös Euroliigasta katsojat voivat löytää tuttuja nimiä, kuten pitkään suomalaisen koripallon keulakuvana toimineen Petteri Koposen. Etenkin Euroliigan playoffit tuntuvat vuodesta toiseen olevan erittäin tasaisia vääntöjä, joissa puolustus, hermot ja joukkueen tahto ratkaisevat loppupeleissä koko tilanteen. Euroliigassa on mahdollista toisinaan seurata myös tulevaisuuden suurtähtiä. Esimerkiksi NBA:ssa jo tulokaskaudellaan loistanut Luka Doncic ehti voittaa Euroliigassa jo joukkue- sekä yksilötasolla käytännössä kaiken mahdollisen ennen siirtymistään vielä isompien parrasvalojen alle Yhdysvalotjen Dallasiin. Slovenialainen huippupelaaja nimittäin voitti vain 18-vuotiaana koko Euroliiga-sarjan parhaan pelaajan tittelin sekä sen kaikkein himotuimman, eli Euroliigan mestaruuspystin.

Korisliiga puolestaan tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden katsoa laadukasta koripalloa kotiseudullaan. Amerikkalaisvahvistusten ja suomalaisten konkareiden sekä junioreiden yhdistelmä takaavat mielenkiintoisia otteluita.

Myös muiden maiden kansalliset sarjat, kuten esimerkiksi Espanjan liiga sekä Turkin liiga tarjoavat huikeita pelejä, tunnelmaa sekä paljon mahdollisuuksia vedonlyöntiin. Euroopan huippusarjojen lisäksi myös Kiinasta ja Filippiineiltä löytyy omat sarjansa, joista on tarjolla paljon vedonlyöntikohteita.

Vedonlyönnin näkökulmasta

olybet bonus

Kokeile OlyBetiä

Vedonlyöntiin koripallo tarjoaa mahtavat puitteet. Nopeatempoisena lajina se on varsinainen live-vedonlyönnin kultakaivos. Tarjolla on paljon erilaisia kohteita viihdekohteista perinteisiin kokonaispistemääriin, tasoituksiin ja voittajavetoihin. Nopeatempoisuudesta johtuen live-vedonlyönnistä kiinnostuneen on syytä olla jatkuvasti hereillä, sillä tilanne, todennäköisyydet ja kertoimet saattavat heittää aivan päälaelleen vain muutamassa hetkessä.

Vedonlyöjille on tarjolla runsaasti myös erilaisia pelaajakohteita mm. suursarja NBA:han. Uskotko, että Lauri Markkanen upottaa yli 15,5p tai nappaa yli 7,5 levypalloa? Tarjolla on lukuisia kohteita, ja mitä isompi peli on kyseessä, sitä todennäköisemmin matsiin löytyy paljon pelaajakohtaisia vetoja.

Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat peleistä lisäksi ilmaisia livestreamejä, joita voi katsella kunhan pelitilillä on rahaa. Esimerkiksi NBA:ta ja Euroliigaa sekä lukuisia kansallisia sarjoja on mahdollista katsella monilla vedonlyöntisivustoilla ilmaiseksi. Mikä sen parempaa, kun laittaa betsin sisään ja katsella, kun suosikkijoukkueesi runnoo vastustajan nippuun kolmonen toisensa perään.

Parhaat sivustot koripallon veikkaamiseen

Suosittelemme koripallon veikkaamiseen etenkin suurempia, suomenkielisiä vedonlyöntisivustoja, jotka tarjoavat paljon kohteita kansainvälisiin huippusarjoihin, mutta myös peruskohteet korisliigaan. Esimerkiksi Unibet näyttää lisäksi livenä niin NBA-pelit kuin Euroliiga-pelitkin, joten tarjolla on korisviihdettä koko rahan edestä.

Niin kuin kaikkien lajien kohdalla, myös koripallon kohdalla on syytä tarkkailla eri vedonlyöntitoimistojen kertoimia ennen ottelua. Toinen sivusto saattaa tarjota omaa suosikkisivustoasi paremman kertoimen kohteeseesi, joten omaa katsomusta on syytä laajentaa useiden eri sivustojen välille. Myös live-kertoimissa on paljon eroja eri sivustojen välillä, joten silloinkin on syytä hieman katsoa millaisia kertoimia lyö otteluun. Liikaa aikaa ei kuitenkaan kannata tuhlata, sillä kertoimet voivatkin yhtäkkiä tippua radikaalisti, kun joukkueesi upottaa muutaman heiton kaaren takaa.

Mistä voin katsoa koripalloa?

Koripallo on erittäin katsojaystävällinen laji, ja kunhan perusasiat ovat lajista hallussa on sen katsominen erittäin hauskaa. Koripallon katsojille on luvassa ilouutisia, sillä tarjontaa todella löytyy.Koripallo Suomalaista korisliigaa voi katsoa tietenkin paikanpäällä, tai Elisa Viihde -palvelusta. Lisäksi kotimainen Veikkaus striimaa joitakin otteluita Veikkaus TV -palvelussaan asiakkaille, joiden tilillä on rahaa. Euroliigan ja NBA:n seuraamiseen löytyy omat maksupalvelunsa, joiden kautta matseja voi katsoa sekä livenä että jälkikäteen. Esimerkiksi Euroliiga TV ja NBA League Pass ovat ratkaisuna sarjojen tosifaneille. NBA:ta on mahdollista seurata myös suomalaisselostuksella Ruutu + -palvelun kautta.

Jos otteluita ei ole tarve nähdä jälkikäteen, eikä tekisi mieli maksaa suoratoistopalvelusta on ratkaisuna vedonlyöntiyhtiöiden live streamit. Esimerkiksi Unibet streamaa vedonlyöntisivustollaan niin NBA:ta, Euroliigaa kuin kansallisiakin Euroopan huippusarjoja. Suoratoistomahdollisuus on tarjolla kaikille asiakkaille, joilla on pelitilillä rahaa tai veto asetettuna viime aikoina.

Vedonlyöntisivustojen livestream-palvelut ovat äärimmäisen edullinen (käytännössä ilmainen) tapa seurata huippukoripallo-otteluita täysin laillisesti. Jos eri palveluista maksaminen ei tunnu oikealta, eikä otteluita ole tarve katsella jälkikäteen voimme ehdottomasti suositella vedonlyöntisivustojen suoratoistopalveluita kaikille.

Vedonlyönnin bonukset

Casiniabet bonus

Vedonlyönnin bonuksilla niin koripallon kuin muidenkin lajien veikkaamiseen on mahdollista saada lisäetua. Erilaiset ilmaisvedot, riskittömät vedot sekä bonustarjoukset tarjoavat lisämahdollisuuksia voittaa. Tarjolla on aika ajoin myös koripallokohtaisia ilmaisvetokampanjoita, ja esimerkiksi susijengin pelit ovat perinteisesti toimineet markkinoinnin kohteena suomalaispelaajille.

Bonuksilla ja ilmaisvedoilla on mahdollista saada lisäjännitystä peleihin, ja lisärahoja tai bonuksia on mahdollista sijoittaa lukuisiin viihdekohteisiin, joita koripallo tarjoaa.

Bonustarjoukset tarjoavat etua ennen kaikkea pienillä panoksilla pelaaville, sillä omalla sijoituksella on usein mahdollista saada moninkertainen määrä vetoja, etenkin uutena asiakkaana. Isoilla panoksilla pelaaville on harvoin tarjolla suurta etua bonusten muodossa, mutta perinteiset talletusbonukset antavat ainakin hieman tavallista suuremman pelikassan myös highrollereille.

Koripallo ennen, nyt ja tulevaisuudessa

Koripallo sai alkunsa Kanadassa, kun James Naismith halusi kehittää talvisin pelattavan sisälajin. Vuosien varrella on tapahtunut paljon, ja Suomeen laji levisi 1930-luvulla. Vasta viime vuosina se on kuitenkin saavuttanut Suomessakin suurempaa mediahuomiota ja kiinnostusta tavallisten ihmisten keskuudessa. Vedonlyönnin osalta se on ollut valikoimissa jo melko alusta asti, mutta niin vedonlyönnin kuin koripallonkin kehittyessä on mukaan tullut rutkasti lisää erilaisia kohteita.

Viimeisen vuosikymmenen aikana laji on ollut melkoisen murroksen kohteena, kun analytiikan johdattelemana on siirrytty pikkuhiljaa enemmän ja enemmän pois keskimatkan hyppyheitoista kaaren taakse. Tämän päivän koripallossa nähdäänkin enemmän kolmen pisteen heittoja kuin koskaan aiemmin. Toinen mielenkiintoinen kehitys on ollut kolmen pisteen heittojen virheet ja niiden kalastelu, NBA:n huipputähdet, kuten James Harden ja Kevin Durant ovat kehittäneet pelaamistaan niin että puolustajan on pidettävä kädet visusti poissa pelistä välttääkseen virheitä. Kansainvälisellä koripalloliitolla sekä NBA:lla voikin tulevaisuudessa olla tiukka paikka mahdollisten sääntömuutosten suhteen.

Koripallo_tuomari

Myös mahdollisella neljän pisteen viivalla ollaan väläytelty, mutta toistaiseksi se on ainakin jäänyt vain idean tasolle, eikä mikään taho ole todellisuudessa lähtenyt sitä kehittämään. Sen vaikutus peliin olisi suuri, mutta kukaan ei voi ennustaa mitä se pitkässä juoksussa tekisi. Ainakin tällä hetkellä voimme tyytyä pelkkään kolmen pisteen viivaan, joka ainakin allekirjoittaneen mielestä riittää varsin hyvin.

Koripallo elää tällä hetkellä melkoisessa murroksessa, ja nähtäväksi jää miten se tulee vielä tulevaisuudessa muuttumaan, suuntaan tai toiseen. Pelin nopeus ja vauhdikkaat tilanteet ovat ainakin jo pitkään olleet kasvussa, mutta nähtäväksi jää, onko vieläkin nopeammalle pelille tilaa. Sääntöihinkin on tehty vielä pieniä viilauksia viime vuosina, esimerkiksi hyökkäyslevypallosta saatavan 14 sekunnin (ennen 24 sekuntia) hyökkäysajan osalta. Vain aika näyttää, miten pelaajat ja liitot ympäri maailman kehittävät peliä tulevaisuudessa. Vedonlyönnin osalta on myös mielenkiintoista nähdä, minkälaisia kohteita peliin tulevaisuudessa saadaan. Olisi esimerkiksi varsin mielenkiintoista nähdä heittoprosentteihin tai muuhun analytiikkaan liittyviä pelikohteita.

Top