Kuinka voittaa pitkävedossa?

Pitkäveto ja vedonlyönti ovat hauskoja harrastuksia, sitä ei käy kiistäminen. Entistä hauskempaa pitkävedosta tekee kuitenkin siinä voittaminen.

Tässä kattavassa oppaassa kerromme, kuinka voittaa pitkävedossa vuonna 2024.

Varma tapa voittaa pitkävedossa – onko sellaista?

kuinka voittaa pitkavedossa

Ollaan rehellisiä: varmaa tapaa pitkävedossa voittamiseen ei ole olemassa. Vedonlyöntibonuksia hyödyntämällä ja arbitraasivedonlyönnillä on teoriassa mahdollista saada pieniä varmoja voittoja, mutta nämä ovat ainoastaan pikaratkaisuja.

Kuten vedonlyöntiammattilainen Jorma Vuoksenmaa on joskus sanonut, voittava vedonlyönti on onnen ja kovan työn tulosta.

Pitkäaikainen voitollinen vedonlyönti vaatii selkeän pelisuunnitelman, sillä bonuskikkailuja ja arbitraaseja ei ole yksinkertaisesti mahdollista käyttää kuin poikkeustapauksissa.

Varmaa tapaa voittaa pitkävedossa ei ole, mutta seuraavassa jaamme ammattilaisten parhaat vinkit pitkävedossa voittamiseen.

Luota vain ja ainoastaan itseesi

Pitkävetovihjeet ovat kovassa huudossa harrastajavedonlyöjien keskuudessa, sillä vihjeillä pelaamalla ei tarvitse itse tutustua ottelun voimasuhteisiin ja todennäköisyyksiin.

Sanomattakin on kuitenkin selvää, että iso osa pitkävetovihjeistä on tehty sillä kuuluisalla mutu-tuntumalla, eikä niinkään tilastollisiin faktoihin ja todennäköisyyksiin perustuen.

Monilla pitkävetovihjeitä jakavilla tahoilla on kumppanuussopimuksia vedonlyöntiyhtiöiden kanssa, jolloin he saavat pelaajien tappioista tietyn komission. Ylen MOT teki vuonna 2015 kattavan vihjeseurannan julkkisten pitkävetovihjeistä, jossa kävi ilmi, että esimerkiksi Esko Seppäsen vihjeiden palautusprosentti oli vaivainen 82,9%.

Vieläkö haluat seurata muiden vihjeitä omien näkemysten sijaan?

Pääpointti on siis tämä: luota aina vain itseesi ja omaan näkemykseesi vedonlyöntikohteesta. Luota omaan pelitapaan äläkä anna median, kavereiden tai niin kutsuttujen ammattilaisten vaikuttaa vetovalintoihisi.

Etsi aina parhaat kertoimet

Kertoimien merkitystä aliarvioidaan pitkävedossa edelleen hämmentävän paljon. Sen sijaan, että pelaisit tutulla vedonlyöntisivustolla ottelun voittajaa 2,10 kertoimella – saatat helposti löytää samaan merkkiin 2,30 kertoimen toiselta sivustolta.

Oletetaan, että löisit 100 samanlaista vetoa 2,10 kertoimella 100 euron panoksella.

Mahdolliset voittosi olisivat siis:

100 x 2,10 x 100 = 21 000€

Mikäli olisit pelannut samat kohteet 2,30 kertoimella:

100 x 2,30 x 100 = 23 000€

Pitkällä aikavälillä ero on merkittävä. Vaivaisella 0,20 korkeammalla kertoimella olisit voittanut 2000 euroa enemmän. Vedonlyöntiammattilaiset suosittelevatkin aina kilpailuttamaan veikkauskertoimet usean eri bookkerin kautta, jolloin maksimoit voitto-osuudet. Pidä siis huoli, että vertailet kertoimia jokaiseen kohteeseen.

Vedonlyöntitoimisto Coolbetin video havainnollistaa kertoimien toiminnan kansankielellä:

Valitse oikeat kohteet

Oikeiden pelikohteiden valinta on herkkä, mutta sitäkin tärkeämpi vedonlyönnin osa-alue.

Moni meistä valitsee kohteita pitkälti fiilispohjalta ja esimerkiksi isot urheilutapahtumat, kuten Super Bowl, Mestarien liigan finaali tai vaikkapa F1-sarjan ratkaisukilpailut keräävät paljon huomioita vedonlyöjien suunnalta.

Isojen urheilutapahtumien pelaaminen ei ole kuitenkaan välttämättä järkevää, etenkään mikäli et ole lajin suurtietäjä.

Muista että: mitä isompi ottelu tai tapahtuma on kyseessä, sitä paremmin vedonlyöntitoimistot ovat perillä kohteen todellisista voimasuhteista ja todennäköisyyksistä.

Top 5 vedonlyöntisivustot

YhtiöYhteenvetoBonusPelaamaan
Uunituore vedonlyöntialusta suomalaisille2x10€ ilmaisvedot vedonlyöntiinPelaa nyt
Vuoden 2017 uutuus50€ bonus vedonlyöntiinPelaa nyt

Bookmakereilla on käytössä omat kertoimenlaskijat, jotka käyttävät 40 tuntia viikossa ottelutapahtumien todennäköisyyksien laskemiseen. Todennäköisyyslaskelmat ovat kuitenkin aina vähintäänkin osittain tulkintakysymyksiä ja henkilöstä riippuvia.

Kertoimenlaskijat ovat erinomaisesti perillä Valioliigan, Mestarien liigan NHL:n ja KHL:n voimasuhteista kullakin kierroksella. Näin ollen aina kannattavia ylikertoimia on vaikeampi löytää isoista urheilusarjoista.

Pointti on siis: yritä löytää vähemmän suosittuja pelikohteita alemmista urheilusarjoista ja pienistä urheilutapahtumista.

Mikäli seuraat esimerkiksi kotikuntasi divarijoukkueen pelejä läpi kauden – etsi vedonlyöntisivusto, jossa voit pelata alempien sarjatasojen kohteita. Ei kuitenkaan kannata väkisin pelata alasarjojen otteluita, mikäli sinulla ei näistä tietämystä ole. Pysyttele aina omilla vahvuusalueillasi.

Isommatkin urheilutapahtumat voivat olla kannattavia vedonlyöjälle, mutta mikäli haluat ansaita rahaa vedonlyönnillä – tulee sinun seurata urheilijoiden ja joukkueiden aiempia suorituksia läpi kauden.

Ylikertoimien hakeminen pelikohteista, jotka tunnet itse todella hyvin on paras pitkäveto taktiikka pitkässä juoksussa.

Todennäköisyyksien laskeminen

Pysähdy hetkeksi miettimään, milloin viimeksi laskit vedonlyöntitapahtuman todennäköisyydet prosentteina? Mikäli olet kuten valtaosa harrastevedonlyöjistä, niin vastauksesi on todennäköisesti “en koskaan”.

Mennään suoraan asiaan: ennen kuin katsot urheilutapahtuman kertoimet – laske aina ensin itse kohteen todennäköisyydet katsomatta kertoimia.

Espanjan liigan klassikko-ottelu Real Madrid – Barcelona on alkamaisillaan. Ottelun todennäköisyydet ovat oman arvioni mukaisesti seuraavat:

  • Real Madrid 43% kertoimeksi muutettuna – 2,30
  • Tasapeli 30% kertoimeksi muutettuna – 3,30
  • Barcelona 27% kertoimeksi muutettuna – 3,70

Kun olen laskenut itse todennäköisyydet ottelulle ja muuttanut ne kertoimiksi – on aika verrata omaa arviotani vedonlyöntiyhtiön arvioon. Vedonlyöntiyhtiön kertoimen halutulle merkille tulee olla siis vähintään yhtä suuri kuin oma arvioni. Tällöin olen löytänyt haluamani ylikertoimen.

Todennäköisyyksien laskeminen ja oikea arviointi pelikohteisiin ei ole missään nimessä helppoa, mutta se on ehdoton vaatimus onnistuneeseen pelistrategiaan. Tämä on haastava pitkävetostrategia ja se vaatii kattavaa ymmärrystä joukkueiden voimasuhteista.

Tämän strategian tavoite on siis: löytää arvokkaita ylikertoimia päihittämällä bookmakerin arvio ottelun todennäköisyyksistä.

Todennäköisyyslaskelmissa on hyvä huomioida myös järjestelmävetojen todennäköisyydet, jotka pudottavat voittoennustettasi huomattavissa määrin.

Pysyttele siis suosiolla matalan riskitason singlevedoissa. On hyvä muistaa, että vedonlyönti on kuin kannattavien sijoituskohteiden valitsemista, jossa riskit pyritään minimoimaan kaikin keinoin.

Älä yliarvioi tapahtumien vaikutusta tuleviin tapahtumiin

Punainen kortti, avainpelaajan loukkaantuminen, valmentajan ajaminen katsomoon – urheilutapahtumissa sattuu ja tapahtuu. Ongelma piilee siinä, että tapahtumien vaikutusta tuleviin tapahtumiin on vaikeaa – ellei mahdotonta arvioida.

Joukkue voi syttyä pelaamaan alivoimaisena, toinen joukkue voi saada punaisen kortin tai huuhkaja voi lentää kesken ottelun kentälle. Älä siis anna ottelutapahtumien vaikuttaa turhan paljon tuleviin vetoihisi, sillä et voi koskaan ennakoida mitä ottelussa tapahtuu seuraavaksi.

Ylipäätään live-vetojen pelaamista kannattaa välttää, sillä live-vedot asetetaan yleensä hetken mielijohteesta ilman kattavaa tausta- ja tilastotyötä. Livevedot ovat vedonlyöntitoimistoille todellinen kultakaivos, silä ne ovat pitkälti ns. fiilispelaajien käytössä.

Hyväksy tappiot osana peliä

Kukaan ei halua hävitä rahaa. Etenkään vedonlyöjä. Valitettavasti häviäminen ja tappioiden hyväksyminen kuuluu lajin henkeen, eikä niiden saa antaa mennä tunteisiin.

Jopa kaikista kokeneimmille vedonlyöjille tulee tappiokuukausia kalenterivuoden aikana. Suomen vedonlyöntipioneeri Jorma Vuoksenmaa on todennut tekevänsä tappiollisia kuukausia 1 – 3 kappaletta joka vuosi. Tappiollinen kuukausi ei kuitenkaan vaikuta vedonlyöntiammattilaisten arkeen, sillä näitä pidetään vain normaaleina tilastopoikkeamina.

Tämä on erinomainen ohjenuora miten pelata pitkävetoa – keskity pitkäjänteisyyteen ja luota siihen, että valitsemasi strategia toimii.

Kuinka voittaa pitkävedossa – 6 ohjenuoraa

Tässä vielä yhteenvetona, kuinka voittaa pitkävedossa matalalla riskillä:

  • Lyö ainoastaan singlevetoja
  • Luo järjestelmällinen pelistrategia
  • Älä usko pelivihjeitä, mediaa tai kavereiden vinkkejä
  • Pelaa vähemmän tunnettuja sarjoja ja otteluita – löydä ylikertoimet!
  • Laske omat kertoimet jokaiseen kohteeseen
  • Hyväksy tappiot – älä lyö korvaavia vetoja saadaksesi tappiosi takaisin

Suosittelemme lisäksi tutustumaan otteluennakot.comin parhaisiin vedonlyöntisivustoihin saadaksesi parhaat kertoimet ja laajimmat kohdevalikoimat käyttöösi.