Olet tässä
Koti > Vedonlyönti > Euroviisut

Euroviisut 2018 käydään Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa, kun vuoden 2017 euroviisujen voittaja Salvador Sobral toi euroviisut Pyreneiden niemimaalle. Mikä maa juhlii Lissabonin yössä ja kuinka käy Suomen ja Saara Aallon?

Tässä Euroviisut 2018 tietopaketti veikkausvihjeiden kera!

Suomen euroviisuedustaja – Saara Aalto

Suomen euroviisuedusta vuonna 2018 on Saara Aalto kappaleellaan Monsters. Saara “valittiin” euroviisuihin Uuden musiikin kilpailun kautta, johon ei otettu tänä vuonna mukana muita osallistujia.

UMK:ssa Saara kilpaili käytännössä itseään vastaan, sillä Suomen kansa sai valita euroviisujen edustuskappaleen Saaran esittämistä Monsters, Domino ja Queens. Voittajaksi valikoitui voimakas bilekappale Monsters, joka kertoo Aallon henkilökohtaisista peloista ja niiden ylittämisestä.

Saara Aalto ei lukeudu vedonlyöntiyhtiöiden suosikkeihin, mutta vahva lauluääni ja Aallon luontainen lavaolemus voi olla kovaa valuuttaa, mikäli Suomi selviytyy Euroviisujen finaaliin.

Uuden musiikin kilpailussa Monsters-kappaleen lavashow jätti ilmoille suuria kysymysmerkkejä, mutta mikäli lavashow saadaan Euroviisuissa uudelle tasolle – Suomi saattaa hyvinkin juhlia euroviisuhistoriamme toista voittoa.

Saara Aalto vedonlyöntikertoimet

VetoYhtiöKerroinPelaamaan
Suomi voittaa Euroviisut41Pelaa nyt
Suomi voittaa Euroviisut41Pelaa nyt
Suomi voittaa Euroviisut41Pelaa nyt
Suomi voittaa Euroviisut34Pelaa nyt

 

Mikä maa voittaa euroviisut 2018?

Euroviisujen vedonlyönti on myös jo täydessä käynnissä, ja tarjolla on ainakin Euroviisujen voittajaveto. Lisäksi vetoa voi lyödä maiden menestyksestä sijoituksen muodossa sekä välierävaiheen jatkoonmenijöistä.

Mutta mikä maa voittaa euroviisut 2018? Tätä pohtivat niin euroviisufanit kuin vedonlyöjät kuumeisesti. Euroviisujen ennakkosuosikit ovat tänä vuonna Israel ja Viro – ainakin mikäli uskominen on vedonlyöntiyhtiöiden kertoimia.

Otteluennakot.com valinta euroviisujen voittajavetoon on Ruotsi. Läntinen naapurimme on Euroviisujen kestomenestyjä ja se on voittanut kilpailun jo kuudesti – viimeksi vuonna 2015.

Ruotsin Euroviisuedustaja 2018 on 21-vuotias Benjamin Ingrosso, jonka lauluääni muistuttaa erehdyttävästi muuan Justin Bieberia. Tanssiaskeleet näyttävät sen sijaan olevan kopioituja edesmenneen Michael Jacksonin tyylipankista.

Kansainväliset vedonlyöntisivustot ovat nostaneet Ruotsin edustajan top 10 suosikkien joukkoon, mutta aivan suurimpiin suosikkeihin nuori ruotsalaisartisti ei lukeudu. Tämä tarjoaakin Euroviisujen voittajavetoon mukavan kertoimen.

Ruotsi voittaa Euroviisut kertoimet

VetoYhtiöKerroinPelaamaan
Ruotsi voittaa Euroviisut15.00Pelaa nyt
Ruotsi voittaa Euroviisut15.00Pelaa nyt
Ruotsi voittaa Euroviisut15.00Pelaa nyt
Ruotsi voittaa Euroviisut13.00Pelaa nyt

Euroviisujen vedonlyönti – Huomioi nämä asiat!

Euroviisujen vedonlyönti tarjoaa jännittävää, mutta haastavaa puuhaa kisastudioihin. Koska kyseessä on ns. fanikilpailu, niin voittajan paremmuus ei välttämättä ratkea puhtaan laulutaidon tai esiintymisen perusteella. Tärkeintä on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ympäri Eurooppaa, josta osoituksena esimerkiksi parrakkaan naisen euroviisuvoitto vuodelta 2014.

Euroviisujen vedonlyönnissä kannattaa huomioida se, että moni euroviisuissa äänestävistä lyö vetoa oman suosikkinsa puolesta. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että vedonlyöntiyhtiöiden ennakkosuosikit ovat yleensä todella lähellä kilpailun voittoa. Euroviisujen voittajavedon kertoimet kannattaakin tarkistaa vielä juuri ennen kilpailun alkua.

Myös poliittisilla asioilla voi olla vaikutusta eri maiden kansalaisiin. Esimerkiksi Venäjä ja Israel ovat usein poliittisten kysymysten keskiössä, joka voi vaikuttaa äänestäjien käyttäytymiseen.

Euroviisujen voittajaveto noudattelee siis samoja periaatteita, kuin esimerkiksi presidentinvaalit, joissa kannatusprosentit näkyvät suoraan vedonlyöntisivustojen pelijakaumissa ja kertoimissa.

Euroviisujen välierät

Euroviisujen välierät on jaettu kahteen lohkoon. Välierät käydään tiistaina 8. toukokuuta ja torstaina 10. toukokuuta. Suomi ja Saara Aalto esiintyy 1. välierän toisessa osiossa.

1. Välierä

Albania (Eugent Pushpepa – Mall)
Azerbaidzan (AISEL X My Heart)
Belgia (Sennek A Matter of Time)
Bulgaria (Equinox Bones)
Islanti (Ari Olafsson Our Choice)
Israel (Netta Barzilai Toy)
Liettua (Ieva Zasimauskaitė When We’re Old)
Tsekki (Mikolas Josef Lie to Me)
Valko-Venäjä (Alekseev Forever)
Viro (Elina Netsajeva La Forza)
Armenia (Sevak Khanagyan Qami)
Irlanti (Ryan O'Shaughnessy Together)
Itävalta (Cesar Sampson Nobody But You)
Kreikka (Gianna Terzi Oneiro mou)
Kroatia (Franka Batelic Crazy)
Kypros (Eleni Foureira Fuego)
Makedonia (Eye Cue Lost and Found)
Suomi (Saara Aalto Monsters)
Sveitsi (Zibbz Stones)

 

2. Välierä

Alankomaat (Waylon Outlaw in ’Em)
Australia (Jessica Mauboy We Got Love)
Moldova (DoReDos My Lucky Day)
Norja (Alexander Rybak That’s How You Write a Song)
Romania (The Humans Goodbye)
San Marino (Jessika feat. Jenifer Brening Who We Are)
Serbia (Sanja Ilic & Balkanika Nove Deca)
Tanska (Rasmussen Higher Ground)
Venäjä (Julija Samoilova I Won't Break)
Georgia (Iriao Sheni Gulistvis)
Latvia (Laura Rizzotto Funny Girl)
Malta (Christabelle Taboo)
Montenegro (Vanja Radovanovic Inje)
Puola (Gromee feat. Lukas Meijer Light Me Up)
Ruotsi (Benjamin Ingrosso Dance You Off)
Slovenia (Lea Sirk Hvala,Ne!)
Ukraina (Melovin Under The Ladder)
Unkari (AWS Viszlat Nyar)

Euroviisujen finaali 2018

Euroviisujen finaali on 12. toukokuuta Portugalin Lissabonissa. Euroviisut televisioi totuttuun tapaan Yle ja lähetystä voi seurata joko television tai Yle Areenan välityksellä.

Euroviisujen finaaliin selviytyvät automaattisesti isäntämaa – eli Portugali sekä 5 kisojen suurinta sponsorimaata – eli ns. Big 5 -viisikko. Nämä maat ovat Iso-Britannia, Ranska, Italia, Espanja ja Saksa.

Loput Euroviisujen finaalimaat selviävät välierävaiheessa.

 

Euroviisujen pisteidenlasku ja äänestys

Euroviisut ratkaistaan yleisöäänien sekä kunkin maan asiantuntijaraadin antamilla pisteillä. Äänestystapaa muutettiin vuonna 2016 siten, että jokaisen maan raadit antavat ensin 1-8, 10 ja 12 pistettä valitsemilleen maille, jonka jälkeen maa antaa vielä omat yleisöäänensä yhteenlaskettuna.

Muutos Euroviisujen pisteenlasku oli seurausta aiempien vuosien kokemuksista, kun Euroviisujen voittajamaa oli selvillä jo hyvissä ajoin äänestyksen alkuvaiheessa. Uudella äänestystavalla jännitystä pyritään pitkittämään loppumetreille saakka, mikä onkin positiivinen asia sekä yleisölle että Euroviisujen televisioyhtiöille.

 

Euroviisuvoittajat 2000-luvulla

Euroviisut järjestetään toukokuussa 2018 jo 63. kerran. Suomi on voittanut Euroviisut kertaalleen vuonna 2006, kun Lordi nappasi kappaleellaan Hard Rock Hallelujah Suomen euroviisuhistorian ensimmäisen ykköstilan. Alla näet kaikki Euroviisuvoittajat 2000-luvulla.

Vuosi Voittaja Artisti Kappale
2000 Tanska Olsen Brothers Fly On The Wings Of Love
2001 Viro Tanel Padar, Dave Benton & 2XL Everybody
2002 Latvia Marie N I Wanna
2003 Turkki Sertab Erener Everyway That I can
2004 Ukraina Ruslana Wild Dances
2005 Kreikka Helena Paparizou My Number One
2006 Suomi Lordi Hard Rock Hallelujah
2007 Serbia Marija Serifovic Molitva
2008 Venäjä Dima Bilan Believe
2009 Norja Alexander Rybak Fairytale
2010 Saksa Lena Meyer-Landrut Satellite
2011 Azerbaidzan Ell&Nikki Running Scared
2012 Ruotsi Loreen Euphoria
2013 Tanska Emmelie de Forest Only Teardrops
2014 Itävalta Conchita Wurst Rise Like a Phoenix
2015 Ruotsi Måns Zelmerlöw Heroes
2016 Ukraina Jamala 1944
2017 Portugali Salvador Sobral Amar Pelos Dois

 

Haluatko ilmaisvedon Euroviisuihin?

Redbet tarjoaa uusille asiakkaille 2×10€ ilmaisvedot Euroviisuihin – tai mihin tahansa vedonlyöntikohteeseen haluatkaan ilmaisvedot käyttää.

  1. Rekisteröidy Redbetille tästä -> 
  2. Tee talletus ja lyö ensimmäinen 20€ veto minimissään 1,80 kertoimella
  3. Pelitilillesi siirretään kaksi 10 euron ilmaisvetoa

redbet_ilmaisvedot

Top