NHL finaaliennakko San Jose – Pittsburgh 4.6.2016

nhl pitkävetovihjeet

NHL-kauden yllätysjoukkue San Jose Sharks on kauden kovimman paikan edessä, kun se yrittää kotikentällään saada finaalisarjan ensimmäisen voittonsa Pittsburghia vastaan. Pystyykö hailauma vielä hyppämään mukaan taisteluun jääkiekkomaailman himotuimmasta pokaalista, vai karkaako Penguings jo tavoittamattomaan 0-3 voittoon? Ottelu alkaa Suomen aikaa la-su välisenä yönä klo 03.05!

Kolmosketjujen taistelu

Vanha totuus on, että kun aletaan ratkaista mestaruuksia, yleensä voittajaksi etenee se joukkue, jolla on laadukkaampi kolmosketju. Kärkiketjut pelaavat usein toisensa pois, jolloin ratkaisuvastuu onkin joukkueen duunariosastolla. San Jose on tässä vertailussa auttamattomasti Pittsburghia jäljellä.Paljon vähäisemällä NHL-otteluiden kokemuksella operoiva San Josen kolmoskenttä Chris Tierney, Joel Ward sekä Matt Nieto ovat hurjassa paikassa, kun vastassa on yli 1400 NHL-ottelun kokemuksella operoiva Nick Boninon johtama “kolmoskenttä”.

Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer on yrittänyt reagoida tähän ongelmaan, ja edellisessä ottelussa Patrick Marleautakin kokeiltiin kolmosketjussa, tuloksetta. Onko kahden välipäivän aikana löytynyt tähän ongelmaan jonkinlainen ratkaisu?

Parhaat vedonlyöntisivustot

SivustoEdutArvosteluPelaamaan
Markkinoiden korkeimmat kertoimet4.5 out of 5 stars
Lue arvostelu
Pelaa nyt
50 eurolla ilmaisvetoja4 out of 5 stars
Lue arvostelu
Pelaa nyt
100% talletusbonus 100€ asti4.5 out of 5 stars
Lue arvostelu
Pelaa nyt
10€ talletuksella 50€ pelirahaa4 out of 5 stars
Lue arvostelu
Pelaa nyt

Roolipelaamisen juhlaa

Käynnissä olevan finaalisarjan parhaita pelaajia arvioitaessa tietyt pelaajat nousevat koko ajan esiin. Jo mainittu Bonino pelaa uranasa parasta (pudotuspeli)kiekkoa tulikuumassa “HBK”-ketjussa, jossa laidalla viilettävät Phil Kessel sekä vauhtikone Carl Hagelin.

San Josen leiristä esiin on nostettava nuori tshekkitaituri Thomas Hertl, joka yhdessä Joe Thorntonin sekä Joe Pavelskin kanssa on saanut aikaiseksi edes jotain Pittsburghin kenttäpäädyssä. Hertliltä on löytynyt finaalisarjassa vaadittavaa röyhkeyttä ja ratkaisuhalukkuutta selvästi enemmän kuin muulta joukkueelta.

Sitten on vielä Sidney Crosby. Ärsyttävän hyvä. Maaginen. Syksyllä tehottomuuden kanssa tuskaillut supertähti on ollut niin hyvä koko kevätkauden ajan, että Stanley Cup on todella lähellä. Crosby voittaa tällä hetkellä myös aloituksia kovalla prosentilla, finaalsarjassa kiekko on aloituksissa päätynyt omille pelaajille huimalla tahdilla, peräti 71%:sti.

Sidney Crosby on johdattamassa Pittsburghin jälleen kohti Stanley Cupia.

Vielä lyhyt maininta San Josen maalivahdista Martin Jonesista. Ensimmäistä kauttaan NHL-seuran ykkösvahtina torjuva Jones on ollut vakuuttava finaalisarjassa, ja antanut joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta molemmissa finaaliotteluissa. 26-vuotias vahti on pystynyt käsittelemään mahdolliset paineet oikein ja pelaa hammästyttävän kypsästi.

Kohtalonpeli?

Kauden 2015-16 ratkaisuhetket ovat käsillä. Pittsburgh johtaa sarjaa 2-0 ja San Josen olisi käytännössä pystyttävä voittamaan molemmat kotiottelunsa, mikäli se tosissaan haluaa taistella Stanley Cupista. Koko kevään kovalla pelinopeudella ja luisteluvoimalla hurmannut joukkue ei ole vielä päässyt aivan parhaimpaansa finaalisarjassa, mutta potentiaalia joukkueessa on! Rankan St.Louis-välieräsarjan pölyt on nyt viimeistään pystytty karistamaan jaloista ja pääkopasta. Lisäksi Sharksin kokeneet luottoratsut kokeneen Joe Thorntonin johdolla haluavat taistella mestaruudesta varmasti loppuun saakka, tälläista mahdollisuutta monelle kokeneelle pelaajalle ei varmasti enää tule koskaan. Ratkaisuja on pystyttävä tekemään tässä ja nyt!

50 eurolla ilmaisvetoja NordicBetille? Nappaa tästä!

Viidestä edellisestä kohtaamisesta Pittsburgh on pystynyt viemään peräti neljä, mutta koska nyt pelataan kuluvan kauden viimeisiä pelejä, ei näillä tilastoilla ole mitään väliä. Mielestämme San Josella on hyökkäysvoimaa vaikka kuinka, mutta se voima pitäisi pystyä valjastamaan niin, että joukkue saisi tasaisesti hyviä hyökkäysalueen tilanteita vastustajan päädyssä. Huolestuttavaa Sharksin kannalta on se, että ensimmäistä kertaa pudotuspelikevään aikana vastusta pystyy laukomaan huomattavasti enemmän kohti maalia. Mielenkiintoista nähdä, miltä San Josen peli näyttää kahden välipäivän jälkeen.

Pitkävetovihje

San Jose on pakkovoiton edessä. Tämä luo mielenkiintoisen asetelman kolmanteen finaaliotteluun. Pelistä tulee varmasti tarkkaa, ja kotijoukkue tekee kaikkensa jotta sarja ei illan päätteeksi olisi 0-3 tilanteessa Pittsburghille. Harvoin Stanley Cupin finaalisarjaa on kuitenkaan voitettu suoraan 4-0 lukemin.

San Jose voittaa – 2.15 Betsson
Tasapeli – 3.85 Betsson

Lyö veto Betssonilla!