EM-kisat: Puola – Portugali 30.6

em-kisat 2016

EM-kisojen puolivälierävaihe käynnistyy torstaina. Ensimmäisinä välieräpaikkaa tavoittelevat ailahtelevat turnaukset pelanneet Puola ja Portugali.

Portugalin turnaus on ollut tähän asti erikoinen. Maa jäi alkulohkossaan kolmesti tasapeliin, mutta se eteni kuitenkin parhaiden lohkokolmosten vertailun kautta pudotuspeleihin. Neljännesvälierissä maa kaatoi jatkoajan jälkeen Kroatian maalein 1-0, kun Ricardo Quaresma ratkaisi maalleen puolivälieräpaikan. Portugalin esitykset eivät ole vakuuttaneet tähän mennessä, joten onkin pienimuotoinen ihme, että se on edelleen mukana jopa kisojen mestaruustaistelussa.

Puolivälierissä Portugali kohtaa Puolan, joka ei ole Portugalin tapaan esittänyt vielä parastaan näissä kisoissa. Neljännesvälierissä Puola joutui todella tiukoille, kun se kaatoi Sveitsin vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Puola tuplamahdollisuus 1X – 1,75 MarathonBet

Nousevatko tähtipelaajat esiin?

Puolan ja Portugalin suurimmat tähtipelaajat eivät juuri esittelyjä kaipaa. Robert Lewandowski ja Cristiano Ronaldo kuuluvat turnauksiin seuratuimpiin pelaajiin, vaikka pallollisen pelaamisen taikurit eivät olekaan vielä aivan parastaan näyttäneet. Ronaldo sai maalitilinsä auki lohkovaiheen päätösottelussa, iskettyään 2 osumaa Unkarin verkkoon. Neljännesvälieräottelussa Kroatiaa vastaan Ronaldo oli kuitenkin jälleen tiukasti puolustuksen pihdeissä, ja Real-tähti janoaakin osumia Puolaa vastaan.

Voita unohtumaton futismatka Eurooppaan!

Puolan kiintotähti Lewandowski on uurastanut joukkueensa eteen paljon kuluvassa turnauksessa, mutta Bayern-hyökkääjän maalitili on edelleen avaamatta. Torstain puolivälieräottelu olisikin Lewandowskille oivallinen tilaisuus näyttää osaamisensa.

Ottelu ilman ennakkosuosikkia?

Puolan ja Portugalin kohtaaminen on monellakin tapaa odotettu. Molemmilta mailta löytyy rutkasti todella taitavia yksilöitä, ja ottelun voimasuhteet ovat hyvin tasaväkiset. Vedonlyöntiyhtiöt ovat tehneet Portugalista kuitenkin yllättävänkin suuren suosikin otteluun, vaikka Portugalin pelaaminen on ollut korkeintaan välttävällä tasolla näissä kisoissa. Puolalla on vastaavasti vielä paljon parantamisen varaa, sillä se ei ole päässyt hyödyntämään terävää suunnanmuutospelaamistaan haluamallaan tavalla näissä kisoissa.

Molemmat maat pyrkivät hallitsemaan otteluita pallonhallinnan kautta, joten onkin mielenkiintoista nähdä, kumpi joukkueista ottaa ottelussa isännän roolin. Puolalle sopisi varmasti mainiosti Portugalin pelinhallinta, jolloin se pääsisi käyttämään vaarallisinta asettaan – teräviä vastahyökkäyksiä. Ottelusta voidaan povata todella tasaväkistä ja ratkaisua saatetaan joutua hakemaan varsinaisen peliajan ulkopuolelta.

Puolasta on tehty kertoimien valossa otteluun turhan suuri altavastaaja, sillä sen huipputaso on tällä hetkellä Portugalia korkeampi. Suosimme pelivalinnoissa Puolaa tukevia kohteita.

Lyö veto: Puola tuplamahdollisuus 1X – 1,75 MarathonBet