Mestarien liigan ennakko: Manchester City – Monaco 21.2.2017

mestarien liiga

Englannin Valioliigan jättiläinen Manchester City ja Ranskan liigaa johtava Monaco ottavat mittaa toisistaan mielenkiintoisessa Mestarien liigan otteluparissa, jonka avausosa nähdään tiistaina Manchesterin Etihad Stadiumilla.

Seuraavassa otteluennakko ja pitkävetovihjeet tähän Mestarien liigan huippumatsiin!

Jatkuuko Cityn Mestarien liigan kirous?

Manchester City on tavoitellut jo vuosien ajan menestystä Eurokentillä. Manuel Pellegrini ei pystynyt tuomaan Citylle sen paljon kaipaamaa Mestarien liigan pokaalia, ja viime kesänä joukkueen vetovastuun ottaneella Pep Guardiolalla on vain yksi tavoite kolmivuotisella pestillään – voittaa Mestarien liiga ja nostaa City suurseurojen joukkoon.

Vakuuttavan alkukauden jälkeen Pep on joutunut valtavien paineiden alle, kun joukkue menetti vuoden 2016 loppupuolella rutkasti arvokkaita sarjapisteitä Valioliigassa. Viime aikoina Citizens on kuitenkin parantanut otteitaan ja noussut Valioliigassa jo kakkospaikalle – 8 pistettä sarjakärki Chelsean taakse. Valioliigan voittaminen tällä kaudella vaatisi kuitenkin jo suoranaista ihmettä, niin vakuuttava Chelsea on ollut läpi kuluvan kauden.

Cityn päähuomio onkin suunnattu Mestarien liigaan, jossa se joutuu kuitenkin heti kovan haasteen eteen Monacoa vastaan. City joutuu tulemaan toimeen ilman kapteeniaan Vincent Kompanya, jonka loukkaantumishuolet eivät ota taantuakseen. Myös upean sisääntulon joukkueeseen tehnyt brassinuorukainen Gabriel Jesus on sivussa, mutta kärjestä löytyy edelleen tulivoimaa – kiitos argentiinalaistähti Sergio Agueron.

Monaco lähtee jatkamaan hienoa kauttaan

Ranskan liigaa johtava Monaco on ollut yksi tämän kauden yllättäjäjoukkueista. Ranskan liigassa joukkue on edennyt voitosta voittoon vakuuttavalla maalierolla, ja Mestarien liigan lohkovaiheesta se paineli jatkoon lohkovoittajana. Neljännesvälierien arpaonni ei ollut sille paras mahdollinen, mutta joukkue lähtee Citya vastaan hyvällä itseluottamuksella. Edellisestä 7:sta vierasottelustaan Monaco on voittanut 5 ja pelannut tasan 2.

Monaco on tunnettu aiemmilla kausilla erityisesti tiiviistä joukkuepuolustamisestaan, mutta tällä kaudella portugalilaisluotsi Leonardo Jardim on saanut joukkueensa hyökkäyspeliin selkeästi lisää tehokkuutta. 26:ssa Ranskan liigan ottelussa joukkue on paukuttanut vakuuttavat 76 täysosumaa, eli lähes 3 maalin ottelukeskiarvolla.

Monacon ykköstykkinä on häärinyt uutta tulemistaan tekevä Falcao, joka on kahden Valioliiga-kauden jälkeen noussut jälleen laatuluokan viimeistelijäksi Ranskan liigassa. Mestarien liigassa Monaco on pelannut ymmärrettävästi hivenen puolustusvoittoisemmin, mutta Cityn ailahteva puolustus voi joutua koetukselle Monacon terävän vastahyökkäyspelaamisen kanssa.

Kertoimet suosivat yllätystä

parhaat vedonlyöntiyhtiöt

Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa on nähty viime kausina mojovia yllätyksiä, ja kaksi vuotta sitten Monaco pudotti samassa vaiheessa toisen englantilaisjoukkueen Arsenalin. Tämän otteluparin kertoimet tukevat vahvasti yllätyksen pelaamista, vaikka City ottelupariin suosikkina lähteekin.

City tarvitsee avausosasta ehdottomasti voiton, sillä Monaco on kotikentällään hankalasti lyötävä joukkue. Cityn avatessa hyökkäyspeliään, aukeaa vierasjoukkueelle takuulla vastahyökkäysmahdollisuuksia. Ottelusta saattaakin tulla yllättävän runsasmaalinen, vaikka otteluparien avausosissa vältellään usein riskejä. Pep Guardiolan pelikirjaan ei kuitenkaan turha varovaisuus ole koskaan kuulunut, joten voimmekin odottaa varsin viihdyttävää Viasatin TV-ottelua.

Pitkävetovihje

Pelivalinnoista houkuttelevimmilta tuntuvat vierasjoukkuetta ja runsasmaalisuutta tukevat kertoimet, sillä vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet ovat tehneet Citysta turhankin suuren ennakkosuosikin tähän otteluun. Monaco pelaa kenties koko historiansa parasta jalkapalloa tällä hetkellä, joten helpolla Citizens ei tule tässä otteluparissa pääsemään.

Yllätystä rohkeasti kupongille – pienellä varmistuksella höystettynä!

Monaco (tasapelillä panos takaisin veto) – 4,20 unibet

Lyö veto Unibetilla