Rion 2016 olympialaiset – puolivälin katsaus

Rion 2016 olympialaiset – puolivälin katsaus

Penkkiurheilijan ja vedonlyöjän huikea kesä on ollut erilaisten urheilutapahtumien täyttämä. Parhaillaan käynnissä olevat Rion olympialaiset ovat tarjonneet upeita suorituksia ja pettymyksiä niin urheilijoille kuin betsaajille ja isoja tapahtumia on vielä paljon edessä.

Parhaat vedonlyöntikertoimet kertovat melko tarkasti sen, kuka tai mikä joukkue on minkäkin tapahtuman suosikki. Näissä kisoissa olemme kuitenkin saaneet todistaa sen, että kaikki suosikit eivät ole pitäneet ja olemme saaneet todistaa useampaa yllätystä. Ja tuskin ne yllätykset tässä vielä olivat, joten kannattaa niitä kertoimia katsastaa sillä silmällä.

Ylen televisioimat kisat ovat tykittäneet kisaohjelmaa kahden kanavan täydeltä melkein 24 tuntia vuorokaudessa. Tämän lisäksi kansainvälisen live-stream ohjelmiston avulla on voinut seurata jokaista lajia josta vain kuvasignaalia on saatavilla. Parhaimmillaan katsojalla on ollut jopa 30 streamia joista valita se mieleisin laji. Tämä on ollut varsinkin live-betsaajalle oikea aarre-aitta.

Hienoja olympiahetkiä

Kisathan aloitettiin hieman varkain jo keskiviikkona 3.8 naisten jalkapalloilun alkuerillä. Ennen avajaisia pelattiin myös torstaina 4.8. miesten jalkapalloilun alkueriä. Perjantaina 5.8 oli olympialaisten avajaiset, jotka käytiin hieman kaksijakoisissa tunnelmissa. Upea stadion, upea show, mutta ei niin monen kilometrin päässä Favelassa katseltiin stadionin yläpuolelle ammuttuja ilotulitusraketteja.

Jo päättyneet olympiauinnit tarjosivat useampia maailmanennätyksiä ja varsinkin yhden legendan, Michael Phelpsin shown. Viisi kultaa ja yksi hopea näistä kisoista nostaa miehen olympiasaldon 28 mitaliin, joista 23 on kultaisia. Uskomaton olympiaura, joka nyt tuli päätökseen.

Huima oli myös seurata Rugby 7 lajin paluuta olympialajiksi. Näistä naisista ja miehistä saisivat monet jalkapalloilijat ottaa oppia, kontaktia suorastaan haetaan näissä otteluissa. Näillä osumilla jalkapallossa pelattaisiin tunnin verran jatkominuutteja, jos riittäisikään. No, kaksi täysin eri lajia kyseessä, joten se siitä.

Tenniksessä ja golfissa nähtiin useita poissaoloja, mutta se ei himmentänyt yhtään näiden kisoja. Miesten golf teki paluun yli 100 vuoden jälkeen olympialaisiin ja kyllähän se on niin että tämä laji kuuluu olympialaisiin siinä missä moni muu. Suomalaiset Roope Kakko ja Mikko Ilonen pelasivat ihan mukavasti ja nauttivat tunnelmasta.

Koripallo, lentopallo ja rantalentopallo ovat olleet myös ison yleisön seurattavana ja upea rantalentopallostadion on houstannut mahtavasti kauniiden ja komeiden pelureiden turnausta. Kyllähän noissa maisemissa tuotakin lajia kelpaa harrastaa ja katsoa.

Monille olympialaiset alkavat oikeasti vasta sitten kun yleisurheilu alkaa. Bolt nappasi jo ensimmäisen olympiakullan ylivoimaisesti 100 metrin juoksussa, vielä olisi 200 metrin ja 4 x 100 metrin juoksun  kullat haussa. On nähty myös upea uusi miesten 400 metrin maailmanennätys (Wayde Van Niekerk), naisten moukarinheiton (Anita Wlodarczyk) uusi upea ennätys.

Ja ei pidä unohtaa yleisurheilun ensimmäisenä päivänä ja ensimmäisenä lajina ollutta naisten 10 000 metrin juoksua. Almaz Ayana pisti uusiksi yli 20 vuotta vanhan ennätyksen!  Ja tuskin maailmanennätykset vielä tässä olivat! Kaikki kisoissa rikotut Olympia- tai maailmanennätykset löydät kisajärjestäjien sivuilta.

Nauti loppukisoista

Näissä jo nähdyissä hetkissä on ollut jo paljon sulattelemista, mutta vielä on kisoja ja hienoja hetkiä edessä. Kutkuttavia hetkiä tarjotaan nyrkkeilyssä jossa Mira Potkonen on jo varmistanut olympiamitalin ja ottelee paikasta finaaliin. Miesten keihäsfinaalista odotetaan lisää suomalaismenestystä ja toivottavasti nähdään myös muita hienoja suomalaissuorituksia.

Miesten ja naisten 200 metrin finaalit, pikaviestit, seiväshyppy, jalkapallon finaalipelit ja paljon paljon muuta. Vedonlyönnin kannalta viimeinen olympiaviikko tuo hurjasti kohteita vedonlyöntiin kun lajien finaaleja otellaan ja pelataan. Nyt kannattaa nauttia täysillä tästä olympiahuumasta, sillä seuraavan kerran kesäolympiahengestä pääsee nauttimaan neljän vuoden päästä 2020 Tokiossa.