Tässä Suomen joukkue jääkiekon MM-kisoihin!

suomen joukkue mm-kisoihin

Leijonien valmennusjohto on tänään vahvistanut Suomen joukkueen Pariisissa ja Kölnissa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin. Suomi lähtee kisoihin tällä kertaa todella kokemattomalla joukkueella, jossa on peräti 7 MM-kisojen ensikertalaista.

Maalivahdit:

Korpisalo Joonas (Columbus Blue Jackets)

Ortio Joni (Skellefteå AIK)

Säteri Harri (HK Vitjaz)

Puolustajat:

Honka Julius (Dallas Stars)

Hietanen Juuso (Dynamo Moskova)

Jaakola Topi (Jokerit)

Järvinen Joonas (Kunlun Redstar)

Kukkonen Lasse (Kärpät)

Lajunen Ville (Jokerit)

Lehtonen Mikko (HV 71)

Ohtamaa Atte (Ak Bars Kazan)

Hyökkääjät:

Aaltonen Juhamatti (IFK)

Aaltonen Miro (HK Vitjaz)

Aho Sebastian (Carolina Hurricanes)

Filppula Valtteri (Philadelphia Flyers)

Hännikäinen Markus (Columbus Blue Jackets)

Kemppainen Joonas (Sibir Novosibirsk)

Lajunen Jani (Tappara)

Savinainen Veli-Matti (Tappara)

Osala Oskar (Metallurg Magnitogorsk)

Pihlström Antti (Jokerit)

Puljujärvi Jesse (Edmonton Oilers)

Pyörälä Mika (Kärpät)

Rantanen Mikko (Colorado Avalanche)

Sallinen Tomi (Kunlun Redstar)

Pystyykö Leijonat haastamaan kisojen suurmaat?

Suomen joukkue MM-kisoihin on kenties nimettömin vuosikausiin. Leijonat joutuvat lähtemään tuleviin MM-kisoihin ilman suurimpia tähtiään, kun esimerkiksi Mikko Koivu, Mikael Granlund, Patrik Laine ja Rasmus Ristolainen kieltäytyivät tämän kevään MM-karkeloista.

NHL-organisaatioista Suomi sai mukaansa 7 pelaajaa, joista Jesse Puljujärvi, Markus Hännikäinen, Julius Honka ja Joonas Korpisalo pelasivat valtaosan kausistaan AHL:n puolella.

Leijonat lähtee MM-karkeloihin selkeänä altavastaajana. Tämä asema on kuitenkin monesti sopinut juuri suomalaiseen mentaliteettiin, kun joukkueella ei ole kisoissa mitään hävittävää. Tähtipelaajien roolia tämänvuotisessa joukkueessa kantavat joukkueen ykkössentteri Valtteri Filppula ja vasta 20-vuotias Sebastian Aho. Terävän ja kapean kärjen jälkeen Suomen joukkue on varsin tasavahva (tai tasapaksu).

Mielenkiintoisia nimiä ovat Coloradossa kelpo kauden pelannut Mikko Rantanen sekä Dallas Starsin tulokaspuolustaja Julius Honka. Kevään MM-kisoissa nähdäänkin useamman uuden sukupolven pelaajan esiinmarssi.

Suomi on tarvinnut usein menestyäkseen loistavaa maalivahtipelaamista. Tänä vuonna maalivahtikolmikko on mielenkiintoinen, mutta hivenen kokematon. Skellefteåssa hyvän kauden pelannut Joni Ortio on toki esiintynyt MM-kisoissa jo aiemmin, mutta Columbus Blue Jacketsin NHL-miehistössä esiintynyt Joonas Korpisalo saattaa nousta kisoissa jopa Suomen ykköstorjujaksi. Korpisalo onkin yksi joukkueen mielenkiintoisimmista nimistä

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäellä on kokemattomasta joukkueesta huolimatta menestyspaineita kevään kisoissa, sillä kritiikki valmennusjohdon ympärillä on ollut kiivasta heikosti menneen World Cupin jälkeen.

Ailahtelevasti sujuneet harjoitusottelut eivät lupaa Marjamäen joukkueelle helppoa urakkaa MM-kisoissakaan, vaikka harjoitusotteluille ei kannatakaan antaa turhan paljon painoarvoa.

Suomen MM-urakka alkaa kisojen avauspäivänä

Suomi pelaa MM-kisojen avausottelunsa perjantaina 5. toukokuuta Valko-Venäjää vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 17:15, joten viikonloppu lähtee mukavasti käyntiin MM-lätkää jännittäen!

Seuraavassa ottelussaan Suomi kohtaa kisojen toisen isäntämaan Ranskan, kun maat ottavat yhteen sunnuntaina 7. toukokuuta pelattavassa ottelussa 17:15 alkaen.

Otteluennakot.com tarjoaa läpi MM-kisojen pitkävetovihjeitä ja muita kisoihin liittyviä tapahtumia. Toivotamme jännittävää kisaurakkaa leijonafaneille!