Voitollinen vedonlyönti – Arvioi kohteen voimasuhteet

Voitollinen Vedonlyönti on uusi artikkelisarjamme, jossa käymme läpi hyviä tekniikoita voitollisen vedonlyönnin pelaamiseen. Emme lupaa, että jokainen voi vihjeillämme pelata 100% voitollista vedonlyöntiä, mutta kokemuksemme mukaan se on täysin mahdollista.

Ensimmäisessä osassa käymme läpi pelikohteen voimasuhteiden arvioimisen, jossa monilta saattaa unohtua hyvin tärkeät perusasiat.

Älä pelaa alikertoimia

Yksi tärkeimmistä asioista voittavassa vedonlyönnissä on ymmärtää tämä fakta: Niin varmaa pelikohdetta ei ole olemassa, että sitä kannattaisi pelata alikertoimella! Hyvinä esimerkkeinä toimivat jalkapallossa usein todella suuren ennakkosuosikin aseman saavat joukkueet, kuten Saksa, Espanja, Barcelona ja Real Madrid.

Esimerkki: Espanja kohtaa jalkapallon karsintaottelussa Sveitsin. Ottelun kertoimet ovat seuraavat:

Espanja 1,30
Tasapeli 5,60
Sveitsi 9,95

Kertoimet eivät välttämättä kerro koko totuutta, joten muutetaanpa kertoimet prosenteiksi yksinkertaisella laskukaavalla: 1/kerroin.

Espanja 76,92%
Tasapeli 17,85%
Sveitsi 10,05%

Kerroinasettelun mukaan Espanjan todennäköisyys voitolle on peräti 76,92 prosenttia. Kuulostaa hurjalta todennäköisyydeltä, kun tietää Sveitsin nykytason jalkapallossa.

Laskemalla prosentit yhteen huomaat myös varmasti, että prosenteista tulee lukemaksi 104,82%. Kyseistä yliprosenttia kutsutaan “talon eduksi”, joka vaihtelee vedonlyöntiyhtiöiden välillä hyvinkin paljon.

Parhailla ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla kuten Bet365:lla tai Pinnacle Sportsilla etu on vain noin 3 prosenttia, kun taas kotimaisella Veikkauksella talon etu on jopa 10 prosenttia!

Miten sitten vältän alikertoimet?

Monilla vedonlyöjillä on ns. kerroinrajat, jonka alle he eivät pelaa mitään kohdetta. Tämä on periaatteessa hyvä tapa, mutta kerroinraja tulisi määritellä jokaisen kohteen kohdalla erikseen. Seuraavassa kerron tavan, jota olen itse käyttänyt yrittäessäni välttää alikertoimien pelaamisen.

Kun löydät mieleisen ottelun mihin haluaisit asettaa vedon, käy ensin mielessäsi läpi kyseisen ottelun voimasuhteet. Älä siis katso ensin kertoimia ja päätä pelivalintaasi vasta sen jälkeen! Kertoimien katsominen vaikuttaa joko tietoisesti tai alitajuisesti pelivalintoihin, johon peliyhtiöt myös luottavat.

Otetaan jälleen esimerkki: HJK kohtaa jalkapallossa kotikentällään FC Interin. Seuraavaksi käyn läpi joukkueiden poissaolot, nykyvireen ja muut kohteeseen vaikuttavat seikat. Tämän jälkeen olen valmis tekemään oman todennäköisyysarvioni ottelusta.

Oma arvioni HJK – FC Inter ottelusta:

HJK voittaa – 62%
Tasapeli – 20%
FC Inter – 18%

Vedonlyöntiyhtiön arvio ottelusta:

HJK – 1,45 -> 68,9%
Tasapeli – 4,00 -> 25%
FC Inter – 8,00 ->12,5%

Kuten näemme, vedonlyöntiyhtiö pitää HJK:ta omaa arviotani korkeampana suosikkina. Tässä tapauksessa HJK:n pelaaminen ei ole siis oman arvioni mukaan järkevää, sillä pelaisin omaan arviooni peilaten ylisuosikkia eli alikerrointa.

Sen sijaan tasapelin ja Interin voitto ovat mielestäni todennäköisempiä kuin vedonlyöntiyhtiön mukaan. Järkevin pelivalinta olisikin siis joko tasapeli tai vierasvoitto. Ideana on siis pelata kerrointa, jonka vedonlyöntiyhtiö on asettanut omaa arviotasi suuremmaksi!

Pelaa vain joukkueita joita seuraat

Aiemmin mainittu tekniikka vedonlyöntiyhtiön arvion voittamisesta vaatii tietenkin paljon tietämystä joukkueiden voimasuhteista, jotta voit arvioida ottelun todennäköisyydet vedonlyöntiyhtiötä paremmin. Avainasemassa onkin tiettyjen sarjojen ja joukkueiden seuraaminen, jotta tiedät varmasti kaiken mahdollisen ottelusta jota aiot pelata. Ei ole missään tapauksessa järkevää lyödä vetoa pelkästään tilastojen perusteella tai pelata kohteita joista et yksinkertaisesti tiedä mitään.

Parhaat vedonlyöntisivustot

SivustoEdutArvosteluPelaamaan
Markkinoiden korkeimmat kertoimet4.5 out of 5 stars
Lue arvostelu
Pelaa nyt

Seuraavissa artikkeleissamme käsittelemme lisää voittavaan vedonlyöntiin liittyviä tekniikoita ja niksejä, joilla sinustakin tulee toivon mukaan voittava pelaaja.

Lue lisää oppaita ->

Leave a Reply