Fantasyfutiksen alkeet – Rakenna joukkue

Miten rakennan joukkueen fantasyfutiksessa?

Kun olet rekisteröitynyt Fanteamiin, pääset liittymään ensimmäiseen turnaukseesi. Nyt on aika aloittaa fantasyfutis -pelaaminen! Navigoi itsesi sivuston ylävalikon kautta osioon “Turnaukset”. Sivulta löydät avoinna olevat turnaukset eri sarjoihin. Turnauksia on esimerkiksi Valioliigaan, La Ligaa, Bundesliigaan sekä kotimaiseen Veikkausliigaan. On tietenkin suositeltavaa valita sellaisen liigan turnaus, josta omaat mahdollisimman paljon kokemusta.

Eri sarjojen Turnauksissa on erisuuruisia osallistumismaksuja. Mitä suurempi osallistumismaksu on – sitä suurempi on myös voittopotti.

Joukkueen rakentamisen alkeet

Fanteam toimii hyvin samaan tapaan kuin netin muut pörssipelit, kuten Valioliigapörssi tai Liigapörssi. Tehtävänäsi on valita ottelukierroksille tai yksittäisiin otteluihin pelaajia, joiden uskot keräävän mahdollisimman paljon pisteitä. Pisteitä jaetaan onnistuneista suorituksista, kuten maaleista, syötöistä, nollapelistä tai torjunnoista. Maalit tuovat eniten pisteitä, mutta pelaajat voivat kerätä roppakaupalla pisteitä myös puolustuspään suorituksista.

On suositeltavaa sisällyttää joukkueeseen puolustavia pelaajia, jotka pystyvät pitämään joukkueen päästettyjen maalien sarakkeen mahdollisimman matalana. Huomioida kannattaa myös fakta, että puolustajien tekemät maalit ovat huomattavasti hyökkääjien tekemiä maaleja arvokkaampia, sillä niistä palkitaan huomattavasti suuremmalla pistemäärällä. Maalintekoon kykenevät topparit ja laitapakit ovatkin kullanarvoisia fantasyfutis -uralla!

Joukkueen kokoaminen

Liittyessäsi turnaukseen sinut ohjataan joukkueen rekisteröintisivulle, jossa voit aloittaa valitsemaan pelaajiasi. Mikäli et löytänyt sopivaa turnausta itsellesi, voit luoda halutessasi myös oman turnauksen.

Turnauksissa saattaa olla erisuuruisia joukkueita. Toisissa turnauksissa sinun tulee valita täysi 11 pelaajan kokoonpano, kun taas osassa turnauksissa valitaan vain 5 pelaajaa. Tarjolla on myös turnauksia yksittäisiin otteluihin, joissa pelaajia valitaan pääsääntöisesti 5.

Valitessasi joukkueen pelaajiasi, sinun tulee vetää tai klikata pelaajasi kokoonpanoon. Kun olet valinnut kokoonpanosi, sinun tulee vielä asettaa joukkueellesi kapteeni ja varakapteeni. Kapteeniston jäsenet ansaitsevat lisäpisteitä kaikista keräämistään pisteistä, joten suosittelemme miettimään kapteeniston valinnan tarkkaan.

Mikäli pelaajien valitseminen on turhan vaikeaa, voit käyttää “automaattitäyttöä”, joka lisää kokoonpanoosi puuttuvat pelaajat. Voit myös tallentaa joukkueesi, ja käyttää sitä tulevilla kierroksilla. Näin toimiessa voit vain napauttaa vanhan joukkueesi kentälle yhdellä hiiren painalluksella. Täten voit säästää aikaa ja vaivaa, mikäli haluat pitää tähtijoukkueesi kasassa useammassa turnauksessa.

Lue seuraava opas – Valitse oikeat pelaajat

Siirry pelaamaan

Leave a Reply