NHL-ennakko Anaheim Ducks – St. Louis Blues

nhl-logo

Raivoisasti pudostuspelipaikkaa jahtaava Anaheim Ducks kohtaa pe-la välisenä yönä Suomen aikaa St.Louis Bluesin. Kumpi joukkueista poistuu ottelusta voittajana?

Ottelun näet suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla!

Anaheimin tehottomuus jatkuu

Tämän kauden tehottomin joukkue (73 maalia) Anaheim Ducks lähtee hakemaan kipeästi kaipaamiaan pisteitä St.Louisia vastaan. Ducks pelaa peräti kahdeksan kotiottelun putken, joten mahdollisuuksia sarjasijoituksen nostamiseen tarjotaan NYT!

Kotiotteluiden sarja alkoi hienolla 4-1 voitolla Winnipegistä, mutta heti perään ankkalauma joutui pettymään, kun toisessa kotiottelussa tuloksena oli tyly 0-4 tappio Torontolle. Vastukset eivät tästä ainakaan helpotu, sillä Anaheimin kotiluolaan vierailijoiksi ovat tulossa mm. Dallas, LA Kings ja Minnesota.

Koko kauden kestänyt huipputähtien vaatimaton pelivire jatkuu edelleen. Joukkueen paras pistemies Corey Perry on pelannut edes kohtalaisesti, 39 ottelua ovat tuoneet tehot 14+11=25. Joukkueen ykkössentteri Ryan Getzlaf tuskailee edelleen maalinteon kanssa, 35 ottelua ovat sujuneet tehoin 3+20=23. Suomalaisittain ilahduttavaa on Sami Vatasen tasainen tehopisteiden teko puolustamisen ohella, Vatasella on hallussaan joukkueen sisäisen pistepörssin kolmas sija tehoilla 5+15. Erikoismainintana Ryan Kesler, joka on koko joukkueen tavoin täysin kipsissä maalinteon suhteen, +/- – tilastokin näyttää surullista lukemaa, -16.

Ducksin Ryan Kesler pelaa heikkoa kautta, tehot ovat vaatimattomat 6+8 / -16

St.Louis aikataulussa

Vierasjoukkue St.Louis Blues on jatkanut siitä mihin se viime kaudella jäi. Joukkue on vuoden kokeneempi ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Joukkue repii ja raastaa ja se näkyy sarjataulukossa, St.Louis miehittää tällä hetkellä kuudetta sijaa!

Suurin yksittäinen syy joukkueen hyvään menestykseen runkosarjassa on Vladimir Tarasenko. Venäläistähti on paukuttanut 41 otteluun tehot 24+19=43. Tämä oikeuttaa pistepörssin neljänteen sijaan ja maalipörssin jaettuun kärkipaikkaan.

Vladimir Tarasenko on noin 50 maalin tahdissa tällä kaudella.

Toinen syy Bluesin menestykseen on myöskin tasainen suorittaminen niin koti -kuin vieraskaukalossakin. Joukkue on pystynyt raapimaan tasaisesti pisteitä myös sellaisista peleistä joissa se on ollut lähes koko ottelun alakynnessä. Edelliset kaksi ottelua ovat tästä oiva esimerkki, joukkue hävisi ensin jatkoajan jälkeen Ottawalle 3-2, ja heti perään Coloradolle myöskin jatkoajan jälkeen 3-4.

Vähämaalinen ottelu luvassa

St.Louis tarjoaa kovan vastuksen illan otteluun isäntäjoukkue Anaheimille. St.Louis on jokaisella osa-alueella vakuuttavampi nippu kuin Ducks, jolla on ollut kauden alusta lähtien todella vaikeaa, eritototen maalienteon kanssa.

Parhaimmillaan Anaheim pystyy kuitenkin puolustamaan joukkueen kuin joukkueen pois maalintekopaikoilta, viimeisenä lukkona toimii upeaa kautta pelaava John Gibson, joka on torjunut tällä kaudella kiekkoja 92,9% varmuudella. Gibsonia kirittää Frederik Andersen, joka on torjunut 91,3% veroisesti.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat sujuneet tasaisissa merkeissä, Anaheim on vienyt kolmesta kotiottelustaan kolme, ja St.Louis kaksi kotiotteluaan, eli viidessä edellisessä kohtaamisessa ei ole nähty yhtään vierasvoittoa.

Joukkueiden tilastot:

  • Anaheimin sarjasijoitus 24:s, St.Louisin 6:s
  • Anaheim kuntopuntarissa 5:s, St.Louis 28:s
  • Anaheim tehdyt maalit/ottelu 1.87, St.Louis 2.46
  • Anaheim päästetyt maalit/ottelu 2.41, St.Louis 2.48
  • Anaheim kotona 10-6-4, St.Louis vieraissa 10-7-3

Anaheim on pelannut keskimäärin kaksi ottelua vähemmän kuin lähimmät kilpakumppanit pudotuspelitaistossa, joten kaikki on vielä omissa käsissä sarjasijoituksen suhteen. Kautta on vielä kuitenkin puolet jäljellä, mutta Ducksin on napattava paljon enemmän pisteitä kuin mihin se alkukaudella pystyi. Pientä heräämistä pelaamisessa on näkynyt, mutta kärkipelaajien epäonnistuminen hyökkäyspäässä vie paljon tärkeitä pisteitä joukkueelta.

St.Louis on kuntopuntarin viimeisillä sijoilla, mutta joukkue on pystynyt viemään monen pelin ratkaisun vähintäänkin jatko-ajalle asti. Uskomme että tasapeli on tässäkin ottelussa lähellä, jos Anaheimin tehottomuus maalintekotilanteissa jatkuu.

St.Louis X22.02 Unibet
Tasapeli3.96 Marathonbet
Anaheim alle 2.5 maalia1.77 Unibet

Lyö vedot ja hyödynnä 100€ + 10€ tervetuliaisbonus Unibetilta!

Leave a Reply