U20 MM-kisaennakko Venäjä – Suomi

nuorten mm-kisat  2016

Kolmas kisapäivä pitää sisällään kaksi huippukamppailua. Hartwall Arenalla Suomi ja Venäjä pelaavat tärkeistä pisteistä loppuunmyydyllä areenalla.

B-lohkon ennakkosuosikit, Venäjä ja Suomi, pelaavat tänään lohkovoiton kannalta hyvin ratkaisevista pisteistä. Nuoret leijonat lähtee peliin pienenä ennakkosuosikkina, mutta Venäjälle altavastaajan rooli varmasti sopii.

Venäjä aloitti urakkansa Tshekkiä vastaan vaisusti. Tshekki piti matalatempoista peliä hallinnassaan kaksi ensimmäistä erää ja siirtyi ansaitusti 1-0-johtoon. Kolmannessa erässä Tshekki luovutti kiekonhallinnan Venäjälle, minkä ansiosta Venäjä pääsi peliin hiljalleen kiinni.

Päätöserän puolivälissä syntynyt Artur Lautan tasoitusmaali jäi kuitenkin varsinaisen peliajan viimeiseksi osumaksi. Venäjä onnistui korjaamaan voittolaukauskilpailussa lisäpisteen talteen Maxim Lazarevin taidokkaalla maalilla. Mitalikamppailuun povattu Venäjä saa voitosta huolimatta parantaa otteitaan hurjasti, mikäli se meinaa tänään kaataa kisaisännät.

Suomi avasi turnauksensa odotetulla murskavoitolla Valko-Venäjästä. Valko-Venäjä sinnitteli pelissä näennäisesti mukana kaksi erää Nuorten leijonien heikon viimeistelytarkkuuden ja valkovenäläisten hyvän maalivahtipelin ansiosta, mutta kolmannessa erässä Suomen ylivoima konkretisoitui myös tulostaululle 6-0-loppulukemiksi.

Voita aitiopaikat nuorten MM-finaaliin ja puolivälierään!

Suomen peli ei ollut niin ehjää kuin olisi voinut odottaa, ja murskavoitto irtosi pitkälti hurjassa iskussa olleen kakkosvitjan ansiosta. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä vaiheessa turnausta peli on ehjää hyvin harvalla joukkueella. Leijonat sai runsaasti onnistumisia ja kolme pistettä plakkariin, mistä hyvä lähteä rakentamaan peliä kohti kovempia koitoksia.

Sama pätee myös Venäjään, joka tulee varmasti parantamaan peli-ilmettään tapaninpäivän koitoksesta. Venäjällä on jalkeilla lähes Suomen veroinen laatunippu joka pystyy kaatamaan turnauksessa kenet tahansa hyvällä joukkuepelillä. Samalla suurin kysymysmerkki on juurikin joukkuepeli. Hitsautuuko Venäjä tarpeeksi yhtenäiseksi joukkueeksi, vai sortuuko se pelin tökkiessä liikaa yksinyrittämiseen?

Monipuolinen Venäjä laittaa Nuoret leijonat testiin

Suomen puolustus pääsi ottelussa Valko-Venäjää vastaan todella helpolla. Tänään vastassa on aivan eri kaliiberin nippu, joka tulee laittamaan Nuorten leijonien puolustuspelin ensimmäistä kertaa todelliselle koetukselle. Venäjällä ei ole hyökkäyksessä kovin montaa lihamörssäriä 195 senttisen ja 100 kiloisen Alexander Dergachyovin lisäksi, mutta taitoa löytyy sitäkin enemmän.

Venäjän laajan hyökkäysmateriaalin ykköspyssyihin lukeutuu huipputaitava Yegveni Svechnikov. Svechnikov pelaa Kanadan juniorisarjassa QMJHL:ssä, jossa hän on tehtaillut pisteitä keskiarvolla 1.43. Tshekki-ottelussa Svechnikovin ketjukavereina pelanneet Maxim Lazarev ja Vladislav Kamenev kuuluvat niin ikään niihin Venäjän kärkihyökkääjiin, joilta on lupa odottaa tulosta.

Venäjän puolustuskalusto on isokokoinen, mutta myös hyvin liikkuva ja kiekollisesti kohtalainen. Yli puolet pakistosta tulee Pohjois-Amerikan kovista juniorisarjoista, joten valmiudet fyysiseen peliin ovat varmuudella olemassa.

Taitopuolta edustaa WHL:ssä piste per peli -tahdissa oleva Ivan Provorov. 18-vuotias venäläispuolustaja varattiin viime kesän varaustilaisuudessa ykköskierroksen seitsemäntenä varauksena, joten Provorov lukeutuu turnauksen ehdottomasti kovimpiin puolustajiin.

Venäläispuolustaja Ivan Provorov lukeutuu turnauksen kuumimpiin puolustajalupauksiin.

Tolppien välissä päävastuuta kantavat Alexander Georgiev ja Ilya Samsonov. Magnitogorskissa kovin prosentein pelannut Samsonov varattiin niin ikään ykköskierroksella. Isokokoinen kassari lepäsi Tshekki-pelissä, mutta hänet nähtäneen maalin suulla Suomea vastaan.

Tarkkaa peliä luvassa

Suomen ja Venäjän ottelut ovat yleensä hyvin tasaisia vääntöjä, jotka harvemmin ylittävät viiden maalin rajapyykkiä. Myös tänään kaikki ennusmerkit viittaavat tasaväkiseen ja vähämaaliseen vääntöön. Voittajaa en lähtisi kovin isolla rahalla veikkaamaan, sillä näin pienten marginaalien kohdalla päivän kunto ratkaisee paljon. Lauantain esitysten pohjalta Nuoret leijonat on ansaitusti niukka suosikki, mutta vedonlyönnin kannalta Suomen voitto ei ole kiinnostava pelivalinta.

Maalivahtipeli on kummallakin joukkueella ensiluokkaista. Venäjän maalilla aloittaa suurella todennäköisyydellä Samsonov, Suomen maalilla jatkaa nollapelin pelannut Veini Vehviläinen.

Nuoret leijonat on ottelussa vahvoilla pelatessaan kärsivällisesti kiekon kanssa ja pysyessä poissa boksista. Vaikka Venäjän ylivoima ei ollutkaan Tshekkiä vastaan odotetunlaista, on sen ylivoimapelissä hurjasti potentiaalia. Myös avausmaalin merkitys on todella suuri. Jos Venäjä pääsee naulamaan ensimmäisen osuman, se on vaikeasti horjutettavissa.

Vastaavasti Venäjä on varmuudella scoutannut Sebastian Ahon johtaman kakkosvitjan.  Valko-Venäjä-ottelussa kakkoskenttä oli Nuorten leijonien ylivoimaisesti paras. Suomi tarvitsee parempaa taustatukea myös muilta kentällisiltä, sillä Venäjä tulee ottamaan tämän tehokolmikon tarkkaan vartiointiin.

Odotettavissa on maalin peli suuntaan tai toiseen. Betsejä miettiessä alle 5.5 maalia tuntuu parhaalta vaihtoehdolta, vaikka kerroin ei olekaan useammalla lafkalla kummoinen. Myös Venäjä DNB- tai ML-kohteena ei tunnu hassummalta kohteelta nousseilla kertoimilla.

Alle 5.5 maalia1,80 Marathonbet

Leave a Reply