Valioliiga-ennakko Arsenal – Manchester City

premier league

Maanantain ainoassa Valioliiga-ottelussa Manchester City haastaa vieraskentällä Arsenalin.

Leicesterin sarjajohdosta huolimatta maanantain ottelu Arsenalin ja Manchester Cityn välillä on sarjan todellinen kärkiottelu. Joukkueet ovat tällä hetkellä suurimpia mestarisuosikkeja, sillä Manchester United on ajautunut syyskauden aikana jo pienimuotoiseen kriisitilaan.

Sekä Arsenalin että Cityn pelaaminen on ailahdellut läpi syyskauden. Molemmilla joukkueilla on ollut runsaasti loukkaantumishuolia, jotka ovat osaltaan olleet vaikuttamassa epätasaisiin otteisiin. Maanantain ottelusta Arsenalilta puuttuvat Jack Wilshere, Tomas Rocisky, Danny Welbeck, Francis Coquelin ja Santi Cazorla. Myös tähtilaiturin Alexis Sanchezin pelaaminen on epävarmaa. Cityltä sivussa ovat ainakin kapteeni Vincent Kompany, Samir Nasri, Pablo Zabaleta ja Fernando. Poissaoloista huolimatta maanantain ottelusta odotetaan äärimmäisen mielenkiintoista.

Ottelu käynnistyy MTV Totalin kanavilla kello 22:00.

Arsenal toivoo Alexis Sanchezin palaavan kentälle maanantain City-ottelussa.

Tilastot

  • Arsenal on vienyt joukkueiden edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta yhteispisteet lukemin 8-5
  • Edellisessä viidessä keskinäisessä kohtaamisessa on nähty yli 2,5 maalia 3 kertaa
  • Arsenal on tehnyt vähintään 2 maalia Cityn verkkoon kolmessa edellisessä kohtaamisessa
  • Arsenal on hävinnyt vain yhden edellisestä kuudesta ottelustaan

Arsenal draw no bet1,73 Unibet

unibet logo

Arsenal noussut mestarisuosikiksi

Lontoon ykkösjoukkueeksi on noussut tällä kaudella Arsene Wengerin luotsaama Arsenal. Kokenut ranskalaismanageri on rakentanut määrätietoisesti joukkuetta jo vuosikausien ajan ja nyt pitkä rakennustyö näyttää vihdoin kantavan hedelmää. Syksyn ailahtelevat otteet ovat vaihtuneet viime viikkoina todella vakuuttaviksi, ja myös joukkueen pahin loukkaantumissuma alkaa viimein helpottamaan. Arsenalin iskukyky paraneekin kevätkaudella vielä huomattavalla tavalla, mikäli se pystyy välttämään syyskauden loukkaantumiskierteen.

Arsenal oli Mestarien liigan lohkovaiheessa todella kovan paikan edessä, kun se hävisi kaksi ensimmäistä lohko-otteluaan. Lohkon päätöskierroksella Tykkimiehet olivat pakkovoiton edessä Olympiakosin vieraana, kun lontoolaiset tarvitsivat jatkopaikkaan vähintään kahden maalin voiton. Olivier Giroud paukutti ratkaisuottelussa hattutempun, joka johdatti Arsenalin tyylipuhtaaseen 0-3 vierasvoittoon. Upea nousu jatkopeleihin voikin nousta jopa ratkaisevan tärkeäksi askeleeksi Arsenalin loppukauden kannalta. Pelaajiston itseluottamus nousikin hetkessä uusiin lukemiin parin viikon takaisen Olympiakos-voiton jälkeen.

Kestääkö Cityn puolustus ilman kapteeni-Kompanya?

Citizensin alkukausi on ollut merkillinen. Valioliigan avauskierroksilla joukkue esiintyi todella vakuuttavasti eikä joukkueen marssille kohti Valioliigan mestaruutta tuntuvat olevan esteitä. Vincent Kompanyn, David Silvan, Yaya Touren ja Sergio Agueron loukkaantumiset sekoittivat kuitenkin Cityn pelaamisen täydellisesti. Toure, Silva ja Aguero ovat jo palanneet takaisin vahvuuteen, mutta puolustuslinjan johtopelaajan Kompanyn puuttuminen on näkynyt joukkueen otteissa.

Nicolas Otamendi on hoitanut oman ruutunsa toppariosastolla laadukkaasti, mutta Martin Demichelis ja Eliaquim Mangala eivät ole pystyneet paikkaamaan Kompanyn poissaoloa. Cityn puolustuspelin ympärillä leijuukin jälleen paljon epävarmuustekijöitä ennen maanantain Arsenal-ottelua.

City-manageri Manuel Pellegrinilla on paljon huolia maanantain kärkiottelun alla.

Oman osansa soppaan tuo valmentajamarkkinoiden huhut. City-manageri Manuel Pellegrinin asema on uhattu, kun Bayern-luotsi Pep Guardiolaa viedään huhuissa vahvasti Etihad Stadiumille ensi kesänä. Kuinka paljon jo lähes varmalta näyttävä työpaikan menetys vaikuttaa chileläismanagerin itseluottamukseen?

Arsenalin tilanne on tällä hetkellä huomattavasti Cityä stabiilimpi eikä Emirates Stadium ole ollut helppo paikka manchesterilaisseuralle viime vuosina. Kotijoukkue lähteekin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, vaikka Cityn iskukykyä ei tulekaan koskaan aliarvioida. Vierasjoukkueen tilanne on kuitenkin aavistuksen sekasortoinen tällä hetkellä ja vedonlyönnin kannalta pelimerkit kannattaakin suunnata kotijoukkueen puolelle.

Arsenal draw no bet1,73 Unibet

Leave a Reply