NHL-ennakko Dallas Stars – Montreal Canadiens

nhl-logo

Ensi yön NHL-kierroksella pelataan todellinen herkkupala, kun Dallas Stars saa kotikentällään vieraakseen Montreal Canadiensin. Kumpi sarjataulukon kärkijoukkueista selviää kamppailusta voittajana?

Ottelu käynnistyy osoitteessa Viaplay.fi kello 02:05.

Dallas pysyy kärjessä

Dallas Stars pelaa upeaa kautta. Sarjan kärkisijoilla alusta asti pysynyt joukkue taistelee tällä kaudella tosissaan menestyksestä. Joukkueen peli nojaa vahvasti hyökkäyspeliin, ja se toimii kuin unelma, sillä Stars on tehnyt kaikista joukkueista eniten maaleja koko liigassa, 108 osumaa!

Kovien hyökkäystehojen takana on tehokaksikko Jamie BennTyler Seguin. Benn johtaa tällä hetkellä koko liigan maalintekijätilastoa 20 osumallaan, Seguin säestää 17 maalillaan. Lisäksi Seguin on ollut syöttämässä jo 25 Dallasin maalia.

Ruotsalaispakki John Klingberg säestää hyökkääjiä hienoilla pelinlukutaidoillaan sekä tehoillaan. Pakki on nakuttanut 32 otteluun tehot 5+26.

Nuori ruotsalaispakki Klingberg viilettää puolustajien pistepörssin kärkisijoilla.

Dallasin 5 edellistä ottelua:

Dallas – Calgary 1-3
Dallas – Columbus 5-1
St.Louis – Dallas 3-0
Dallas – Philadelphia 3-1
Dallas – Carolina 6-5

Montrealilla vaikeampaa

Vierasjoukkue Montreal on pystynyt vielä pitämään paikkansa NHL:n kärkijoukkueiden joukossa, vaikka joukkue onkin valahtanut kuntopörssin viimeiseksi. Edelliset ottelut ovat olleet täyttä tuskaa maalinteon osalta, ja alkukaudella timanttisesti toiminut puolustuspelikin on ollut haavoittuvainen. Tähtimaalivahti Carey Price on ollut sivussa jo 11 ottelusta loukkaantumisen vuoksi.

Alkukaudella vastujan maaliverkot tötterölle saanut Canadiens on tuskaillut jo pidempään maalintekovaikeuksien kanssa. Joukkue on pystynyt viimeksi tekemään yli kolme maalia 25.11 pelatussa ottelussa NY Rangersia vastaan. Sen jälkeen maalinteko on ollut tuskaista tervanjuontia, joka ei tunnu helpottavan millään. Edellisessä ottelussaan LA Kingsiä vastaan Montreal voitti laukaukset murskaavasti 45-20, mutta tappio tuli tylysti 3-0. Trendi on jatkunut jo pidempään, Montreal saa laadukkaita paikkoja ottelusta toiseen mutta tällä hetkellä kiekkoa ei vain saada reppuun millään.

Kun Montrealin pelaajien tehoja tarkatsellaan koko kauden osalta, ainoastaan Max Pacioretty on pystynyt viimeistelemään tyydyttävästi. 33 ottelua ovat sujuneet tehoilla 14+12. Muuten maalinteko on jakautunut tasaisesti koko joukkueelle, seuraavaksi parhaat maalintekijät ovat Dale Weise (10 maalia) sekä Brendan Gallagher (8 maalia). Tasaisesti jakautuva maalinteko koko joukkueen kesken on toisaalta hyvä asia, mutta NHL:n kaltaisessa huipputasaisessa sarjassa olisi käyttöä myös kliiniselle viimeistelijälle.

Montreal on tuskaillut maalinteon kanssa jo pidemmän aikaa.

Montrealin 5 edellistä ottelua:

Montreal – LA Kings 0-3
Montreal – San Jose 1-3
Montreal – Ottawa 3-1
Detroit – Montreal 3-2
Montreal – Boston 1-3

Dallas vahva kotonaan

Montrealin alamäestä on ollut viitteitä jo pidemmän aikaa. Joukkueen haasteet maalinteossa ovat näkyneet karulla tavalla otteluiden lopputuloksissa. Ainoastaan ennätyksiä rikkoneen alkukauden ansiosta Montreal on edelleen sarjan kärkisijoilla, mutta kilpailijat tulevat pian takaa ohi ellei ratkaisua ongelmiin löydy. Kun joukkueen paras pelaaja Price palaa aikanaan loukkaantumisensa jäljiltä kaukaloon, joukkueen itseluottamus varmasti paranee ja tulokset sen myötä.

Kotijoukkue Dallas on ollut murhaavan vahva kotikaukalossaan. Joukkue ei voita otteluita vahvan puolustuspelinsä ansiosta, vaan ottelut ovat kääntyneet isännille usein tehokkaan maalinteon ansiosta.

Kokonaisuudessaan Dallasin maalivahtipelaaminen on tällä hetkellä paremmalla tasolla kuin Montrealin, sillä Dallas voi huoletta heittää maalille joko Antti Niemen tai Kari Lehtosen. Suomalaismaalivahdit ovat pelanneet tasaisen alkukauden ja joukkue pystyy luottamaan kummankin suoritustasoon.

Keskinäisissä otteluissa Montreal on niukasti edelle, se on vienyt kolme kamppailua edellisestä viidestä kohtaamisesta. Tällä hetkellä joukkueiden suunta on kuitenkin täysin päinvastainen, ja iso miinus on annettava Pricen puuttumisesta maalin suulta. Tuntuu että koko joukkue on lamaantunut tähtimaalivahtinsa poissaolosta.

Dallasin tilastot:                                        Montrealin tilastot:
Sarjassa sijalla 2                                            Sarjassa sijalla 3
Kotisaldo 14-4-0                                            Vierassaldo 9-4-1
Tehdyt maalit 3.37 / ottelu                         TM: 3.06 / ottelu
Päästetyt maalit 2.59 /ottelu                      PM: 2.30 / ottelu
Edelliset 10 ottelua 6-2-2                             E10: 3-6-1

Dallas voittaa2.05 Nordicbet
Dallasin maalit yli 3.52.70 Unibet
Montrealin maalit alle 2.51.67 Unibet

Leave a Reply