Voitollinen vedonlyönti – Parhaat lajit vedonlyöntiin

Mitkä lajit ja sarjat ovat parhaita vedonlyönnin kannalta? Toiset suosivat jääkiekkoa, kun taas toisille jalkapallo on se ainoa ja oikea laji vedonlyöntiin. otteluennakot.com käy läpi eri lajien edut ja haitat vedonlyönnin kannalta. Tavoitteena on tietenkin voitollinen vedonlyönti, joten kiveäkään ei jätetä kääntämättä!

voitollinen vedonlyönti

Jääkiekko suomalaisten suosikkilaji vedonlyönnissä

Vaikka pesäpallo on epävirallisesti Suomen kansallislaji, niin suomalaiset seuraavat erityisellä rakkaudella juuri jääkiekkoa. Urheilufanien rakkaus jääkiekkoa kohtaan näkyy myös selkeällä tavalla vedonlyöntikäyttäytymisessä. Liiga, Mestis ja NHL ovat kaikki todella suosittuja urheilusarjoja vedonlyönnin kannalta katsoen, mutta kuinka kannattavia ne ovat vedonlyöntiä ajatellen?

Jääkiekossa suosituimpia vetoja ovat moneyline ja over/under -vedot. Moneyline tarkoittaa ottelun lopullista voittajaa, eli siihen on laskettu mukaan mahdollinen jatkoaika ja voittolaukauskilpailu. Tämä vetomuoto on nykyään käytössä lähes jokaisella vedonlyöntiyhtiöllä. Over/under -vedoissa veikataan ottelun maalimääriä. Perinteinen raja jääkiekossa on 5,5 maalia, mutta suosituimmilla vedonlyöntisivustoilla voit veikata myös suurempia ja pienempiäkin maalimääriä.

Parhaat vedonlyöntisivustot

SivustoEdutArvosteluPelaamaan
Markkinoiden korkeimmat kertoimet4.5 out of 5 stars
Lue arvostelu
Pelaa nyt

Lähes kaikki suomalaiset vedonlyöntiyhteisöt antavat vedonlyöntivinkkejä erityisen paljon juuri jääkiekkoon, vaikka jääkiekko on yksi hankalimmista lajeista vedonlyönnin kannalta.

Miksi jääkiekko on huono valinta vedonlyöntiin?

Suomalaiset ovat kasvaneet jääkiekon ja Veikkauksen pelien parissa. Jokainen varmasti muistaa nuoruudestaan istuneensa R-kioskilla pelilistojen ja sarjataulukkoiden äärellä, pohtien illan SM-liigakierroksen tuloksia. Jääkiekko tuntuukin olevan monille vedonlyöjille juuri tilastovedonlyöntiä, josta kerroimme aikaisemmin Miksi tilastovedonlyönti ei tuota tulosta -artikkelissammme.

Suurin syy jääkiekkobetsaajien heikkoon palautusprosenttiin on kuitenkin lajin ottelumäärät. Jääkiekon eliittisarjassa NHL:ssä pelataan huimat 82 runkosarjaottelua, ja parhaimmillaan tai pahimmillaan joukkueilla on jopa 4-5 ottelua viikossa. Suuresta pelimäärästä johtuen hajonta otteluissa on huomattavasti monia muita lajeja suurempi. Vaikka joukkue olisi kuinka loistava, voi se kärsiä useammankin tappion saman viikon aikana. Joukkueen on mahdotonta latautua huippuiskuun monta kertaa viikossa, sillä Pohjois-Amerikan valtavat vierasmatkat sekä pelaajien väsymystilat vievät joukkueelta kuin joukkueelta ajoittain parhaan terän pois.

Jääkiekossa ja etenkin NHL:ssä pitääkin ottaa huomioon useita asioita, kuten divisioonan väliset ottelut, jotka ovat joukkueille muita otteluita tärkeämpiä. NHL:n pudotuspelipaikat määräytyvät pitkälti divisioonien sisäisten sijoitusten mukaan, mikä kannattaa huomioida aina vedonlyönnissä.

Pudotuspelijärjestelmä on yksi lisäsyy, miksi monet vedonlyöjät välttelevät jääkiekkoa. Eritoten loppukaudesta monet joukkueet ovat jo varmistaneet pudotuspelipaikkansa, mikä saattaa näkyä lepsuuntuneina otteina. Osa joukkueista on sen sijaan jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, joten joukkueiden motivaatiotasojen arviointi on kuin kolikonheittoa.

Jääkiekon vedonlyönnissä on huomattavasti enemmän riskitekijöitä, ja lajin ennakoiminen on monia muita lajeja hankalampaa.

Jalkapallon vedonlyönti

Jääkiekosta poiketen jalkapallossa pelataan viikoittain yleensä 1-2 ottelua, mikä tekee otteluiden ennakoimisesta hivenen helpompaa. Tietenkin jalkapallossakin jokaiselle joukkueelle tulee heikkoja otteluita, mutta joukkueet pystyvät kuitenkin valmistautumaan jokaiseen otteluun yleensä useamman päivän ajan. Jalkapallossa ei ole myöskään NHL:n tapaisia vieraskiertueita, jotka ovat pelaajille todella raskaita.

Hyvin harvoissa jalkapallosarjoissa on käytössä jääkiekosta tuttua pudotuspelijärjestelmää, mikä helpottaa joukkueiden voimasuhteiden ja motivaatiotasojen arviointia. Englannin Valioliiga on totutusti huipputasainen sarja, jossa jokainen sarjapiste on joukkueille kullanarvoinen. Mestaruudet ja Euroopan kenttien paikat jaetaan runkosarjan sijoitusten perusteella, eivätkä joukkueet voi höllätä kaasujalkaa kauden loppumetreilläkään.

Tennis monien ammattilaisten suosikkilaji

Monet ammattimaisesti vedonlyöntiä harrastavat pelaajat ovat kiintyneet juuri tennikseen. Tennis onkin oiva laji voitolliseen vedonlyöntiin, mikäli lajit salat ovat tuttuja. Muiden lajien tapaan tennis vaatii todella paljon otteluiden ja pelaajien vireiden seuraamista. Tenniksen vedonlyöntiä helpottaa mm. pelaajien mieltymykset eri pelialustoihin. Hivenen heikompi pelaaja saattaa saada maailmanlistalla korkeammalla olevaa pelaajaa vastaan todella hyvän kertoimen, vaikka heikommin sijoitettu pelaaja saattaa taitaa kyseisen pelialustan huomattavasti paremmin.

Tenniksen huippupelaajat kompuroivat harvoin avauskierroksilla, mutta keskikastin pelaajien välillä on mahdollista löytää erittäinkin pelikelpoisia kertoimia. Tenniksessä kannattaa aina huomioida pelaajien edelliset kohtaamiset, kätisyys, sekä pelityyli ja sen sopeutuvuus pelialustalle. Kovat syöttäjät ja hyvät verkkopelaajat menestyvät yleensä parhaiten kovilla alustoilla, kun taas painavia peruslyöntejä lyövät pelaajat ovat parhaimmillaan massakentillä.

Lyö vetoa lajista, jonka tunnet parhaiten

On mahdotonta sanoa, mikä lajii sopii parhaiten vedonlyöntiin. Arvioi kohteen voimasuhteet -artikkelissa ohjeistin pelaamaan vain joukkueita, joita seuraat. Sama logiikka toimii vallan mainiosti myös lajivalinnoissa. Mikäli seuraat jääkiekkoa ja erityisesti kotimaista liigaa, pelaa vain sitä. Jalkapallo on osoittautunut itselleni parhaaksi sarjaksi, joten kauden ollessa käynnissä keskitän vedonlyöntini lähes täysin Valioliigaan. Jalkapallo on jääkiekkoa helpompi ennakoida, mutta mikäli et lajia seuraa, on huomattavasti järkevämpää pysytellä itsellesi tutussa lajissa.

Vedonlyönnissä onkin järkevintä luoda itse itselleen toimivin pelikaava, sillä muiden ideat eivät välttämättä toimi sinulla. Vedonlyöjiä – kuten ihmisiä yleensäkin – on erilaisia. Tärkeintä on löytää sopiva laji ja pelityyli juuri sinulle, välittämättä muiden vihjeistä. “Make a plan and stick to it”, voisikin olla hyvä ohjenuora jokaiselle betsaajalle.

2 thoughts on “Voitollinen vedonlyönti – Parhaat lajit vedonlyöntiin

 1. Superb blog! Ⅾo you hɑve any recdommendations f᧐r aspiring writers?
  I’m planning to staqrt my oᴡn website ѕoon but I’m a
  little lost on everything. W᧐uld yοu ѕuggest starting with a free platform
  liқe WordPress or go for a paid option? There aгe sⲟ many options out
  theге that I’m totally confused .. Any recommendations? Аppreciate it!

  My webpage … kriper.net/user/forkyogurt6/

Leave a Reply